Продължаваме промяната (ПП) излезе с позиция, в която обвини държавния

...
Продължаваме промяната (ПП) излезе с позиция, в която обвини държавния
Коментари Харесай

Схеми и спекулации. ПП обвини Радев за атаките по партията след убийството на Алексей Петров

" Продължаваме промяната " (ПП) излезе с позиция, в която упрекна президента за връзка с мненията на политици, че предприемачът Алексей Петров е посредничил за сформиране на държавното управление преди да бъде погубен.

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов пък видя интервенция на " съветската агентура у нас ", " която е получила указания да се възползва от създалата се обстановка ", по тази причина е неотложно привикване на съвещание на Съвета по сигурността към Министерски съвет.

В сряда създателят на застрахователна компания " Лев инс " при разходка на Витоша, а жена, която е била с него, беше.

" Не разясняваме спекулации, зад които прозира желанието на президента да няма постоянно държавно управление, с цел да се върнат " служебните " схеми, недосегаеми поради контрола върху службите за сигурност ", са споделя в формалното на Политическа партия, публикувано в сряда.

" Напомняме, че към момента основният секретар на Министерство на вътрешните работи и шефът на ДАНС са назначения на служебното държавно управление и с подписа на президента Радев ", написа още в изказването на Политическа партия, в което не се загатва повода за неговото издание.

Пред Свободна Европа от пресцентъра на Политическа партия потвърдиха, че тя е във връзка изявленията, че Петров е " проектант " на съдружния кабинет на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС , както и че съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков се е срещал с Алексей Петров поради това.

Часове след убийството, някогашният вътрешен министър в последните служебни държавни управления, назначени от президента - Иван Демерджиев , сподели пред bTV по адрес на Петров:
„ Мнозина настояват, че той е както проектант на сглобката, довела до съставянето на актуалното държавно управление, по този начин и поръчител за трайността на тази сглобка ".По думите му поради това " на този развой и на този акт би трябвало да се гледа с извънредно внимание и е доста забавно да забележим до какво ще докара ". Според Демерджиев това е " и доста обезпокоително, несъмнено ”.

Подобно мнение изрази и водачът на " ИТН " Слави Трифонов написа, че покушението против Петров не е било нещо ненадейно, само че е посочило, че " страната и службите са слаби и скопени ". Той намеси името на съпредседателя на обединението Кирил Петков, като попита дали убитият предприемач е имал срещи с него, както и дали е посредничил сред ГЕРБ и Политическа партия в диалозите за сформиране на държавно управление.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов също направи сходно изказване: " Публична загадка е, че Петров беше обвързван с ПП-ДБ, а връзките му с лицето, известно като " Татко Петко ", бяха основа за опити за кадрувания в Министерство на вътрешните работи и службите ". Той има поради бащата на Кирил Петков - - Петко Петков , който се познава с Алексей Петров.

Самият Алексей Петров сподели в изявление по време на договарянията за кабинет: “Познавам Борисов, несъмнено, познавам също и Петко Петков, бащата на Кирил Петков. Но аз няма по какъв начин дотам да имам роля, която да дефинира кой да взе участие в държавно управление ".

Кирил Петков пък още в деня на убийството написа, че е нужна смяна в службите за сигурност и партията ще работи за нея. Бившият министър председател заяви, че през септември ПП-ДБ ще внесе още веднъж законопроектите за възстановяване на работата на службите и освобождението им от непознати зависимости.

" От Политическа партия сме безапелационни, че смяна в службите е наложителна и ще работим до момента в който не я реализираме ", се споделя още и в позицията на партията, публикувана в четвъртък.

От съдружния сътрудник на Политическа партия - " Демократична България " до момента не са излезли с позиция. Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов обаче написа във Facebook:

" След убийството на Алексей Петров се вижда, че съветската агентура у нас е получила указания да се възползва от създалата се обстановка и да работи за провокиране на политическа дестабилизация в страната ".

Според него съществена задача на спецслужбите и целия бранш за сигурност е да слагат под засилен действен надзор престъпния контингент, " обвързван с съветската проведена престъпност и да предотвратят по-нататъшна ескалация на напрежението ".

По думите на Атанасов, който е някогашен началник на Националната работа за сигурност, в тази връзка е " неотложно незабавно привикване на съвещание на Съвета по сигурността към Министерски съвет, на което да се предложат съответни ограничения и задания за ограничение на рисковете и противопоставяне на настоящите закани за националната сигурност ".

От ГЕРБ и Движение за права и свободи към момента не са изразили позиция по случая.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР