Продължаваме промяната“ (ПП) е спазила всички законови рамки в България

...
Продължаваме промяната“ (ПП) е спазила всички законови рамки в България
Коментари Харесай

Абсолютно прозрачно. ПП защити наемането на лобисти в САЩ

„ Продължаваме промяната “ (ПП) е спазила всички законови рамки в България и Съединени американски щати и е работила „ безусловно транспарантно “ по отношение на наемането на лобистка компания в Съединени американски щати . Това се споделя в позиция на партията.

Новината идва, откакто ден по-рано стана ясно, че в края на с контракт за 100 000 $. В него е записано, че услугите, които партията ще получи в подмяна, са свързани с лобизъм, пиар, икономическо развиване и други.

„ Продължаваме промяната “ подписа този контракт безусловно транспарантно, спазвайки всички законови рамки в България и Съединени американски щати. Увеличаване на вложенията в България, подсилване на положителните връзки на държавно и партийно равнище са значима стъпка за промотиране на българските цели във Вашингтон “, написа в позицията на Политическа партия.

Лобизмът е законово регламентиран в Съединените щати. Тази специалност най-често се упражнява от някогашни политици, дипломати или техни сътрудници. Работата им е да провеждат срещи и да показват информация пред хора от ръководството или медиите.

В четвъртък Свободна Европа изпрати въпроси до " Продължаваме промяната " за това каква активност е осъществена досега по контракта, както и какъв е произходът на средствата, употребявани за заплащането, само че не получи отговори.

През годините разнообразни представители на бизнеса и политиката в България намзха лобисти в Съединени американски щати.

През 2020 година , с цел да му оказват помощ с " проблеми в Съединени американски щати ". Година по-късно от Вашингтон по световния закон " Магнитски ".

Почти по същото време Атанас и Пламен Бобокови наеха " Александрия груп интернешънъл ", откакто бяха упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група в България.

Сред някогашните клиенти на M&M е и съветската държавна банка „ Внешторгбанк “ (ВТБ). Тя е употребила лобистки услуги сред 2015 и 2018 година

Банката беше една от от глобените от Европейски Съюз след началото на войната в Украйна.

В България през 2015 година подразделението на ВТБ – VTB Capital завоюва търга за дружно със Спас Русев и Delta Capital International, която е благосъстоятелност на някогашния финансов министър от Национална движение „Симеон Втори" Милен Велчев и брат му Георги. Впоследствие телекомът беше продаден с огромна облага на сегашния му притежател United group .

VTB Capital бяха миноритарни сътрудници във банкрутиралата Корпоративна комерсиална банка (КТБ) , която беше ръководена от избягалия в Сърбия Цветан Василев.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР