Продължаваме промяната и Демократична България се стягат за поредни предсрочни

...
Продължаваме промяната и Демократична България се стягат за поредни предсрочни
Коментари Харесай

Глас от опозицията в НС пред Lupa.bg: Гответе се за предсрочни избори наесен

Продължаваме смяната и Демократична България се стягат за следващи предварителни парламентарни избори, евентуално с локалния избор, наесен, твърди източник на Lupa.bg от опозицията в Народното събрание след днешните земетресения сред двете присъдружни обединения и ГЕРБ на Бойко Борисов. 

От обяд водачите на дясноцентристката коалиция заседават в централата на тъмносините на ул. " Кърниградска " в центъра на София, с цел да се избистри въпросът с така наречен плаващи болшинства и изказванията на Борисов, че в действителност Политическа партия е овладяла (за 3 седмици) изпълнителната власт изцяло.

Според нашите източници не е изключено изходът от това съвещание да е жълт картон за съюза с ГЕРБ, а респективно - и загуба на болшинство в Народното събрание сред двете обединения, а оттова - и плъзгането на страната към сюжета за следващия предварителен избор. 

" Договорката още в самото началото, с разиграването на първия мандат (в ръцете на ГЕРБ - б.р.), бе основният прокурор да бъде арестуван и да не се сменя титулярът. Това можеше да се случи с разнообразни процедурни хватки за отсрочване най-малко от няколко месеца ", твърди източникът ни. 

Днес персонално министър председателят Николай Денков удостовери, че разтурянето на сглобката (по Лена Бориславова и Пламен Орешарски в предишното - б.р.) е почнало таман с избора на краткотрайно изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов. 
ТЕМА преди 2 часа 2205 преди 5 часа 2035 преди 5 часа 5010
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР