Продължаваме промяната“ е сключила договор с американска лобистка фирма. Новината

...
Продължаваме промяната“ е сключила договор с американска лобистка фирма. Новината
Коментари Харесай

Договорът на ПП с лобистката фирма е за 100 000 долара, ще промотира България пред политическия елит на САЩ

" Продължаваме промяната “ е сключила контракт с американска лобистка компания. Новината бе обявена по-рано денем от пресцентъра на партията, откакто се появиха изявления по тематиката. От Политическа партия обаче не упоменават коя е компанията

След инспекция на " Фокус “ в регистъра на Държавния департамент на Съединените американски щати, в регистъра за задгранични сътрудници, излиза наяве, че американската компания е Manatos & Manatos .

На формалния уебсайт на компанията е написано, че в последните 87 години е работила с най-висшите сенатори, членове на американския конгрес, представители на администрацията, както и двете партии – Републиканската и Демократическата.

" Manatos & Manatos е одобрена лобистка компания в окръга Вашингтон, чието доверие, надеждност и персонални връзки са отворили вратата за нашите клиенти към най-силните във Вашингтон. Ние доставяме клиентите си с неповторима отдаденост, на доста високо равнище, с цел да открием решения на сложните проблеми. Уважението, което сме си спечелили, води до съществени резултати. Работим с доста необятен набор от клиенти, в това число корпорации, транснационални компании и НПО-та “, написа в описанието на компанията.

В контракта е записано, че главната задачата е " да се подобрят двустранните връзки сред България и Съединени американски щати и да се оцени първостепенната значителност на страната ни за американците, като се вземат поради прозападната ориентировка и напъните за битка с корупцията “.

Договорът е с дата 20 декември 2023 година от Асен Василев. В момента той е и финансов министър на страната. Плащането е в размер на 100 000 $, като ще се случи на два пъти – две вноски по 50 000 $. Първата е вноска е трябвало да бъде до подписването на контракта, а втората би трябвало да е до 1-ви февруари 2024 година.

Сред главните задания на лобистката компания ще бъдат: промотиране на двустранните връзки сред България и Съединени американски щати преди американските политици да вземат решения по тематиката, подпомагане за уреждането на срещи с най-висши американски политици в администрацията и Конгреса, разбор и подкрепяне на американската политика по отношение на проблеми, засягащи директно българската страна .
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР