“Продължаваме промяната” е първа политическа сила с преднина от само

...
“Продължаваме промяната” е първа политическа сила с преднина от само
Коментари Харесай

“Продължаваме промяна“ е първа сила с минимална преднина пред ГЕРБ

“Продължаваме промяната” е първа политическа мощ с преднина от единствено 1% пред ГЕРБ. Това демонстрира представително изследване на Изследователския център “Тренд” по поръчка на " 24 часа ".

Коалицията на на Кирил Петков и Асен Василев продължава да заема първа позиция с 22.9%, само че поддръжката е спаднала с над три пункта за последните два месеца. На този декор поддръжката за ГЕРБ не се трансформира и партията е подкрепяна от 21,9% от гласуващите.

Движение за права и свободи заема трета позиция с 11.4% от деклариралите, че ще гласоподават на последващи избори, а незабавно след нея се подрежда Българска социалистическа партия с 10,4% от гласуващите. Подкрепата за социалистите също спада през последните два месеца, както и тази за “Има подобен народ”, които печелят 7,5% от гласуващите. Следват “Демократична България” със 7.4% и “Възраждане” със 7,3%

По данни на “Тренд” от началото на мандата позитивните и негативните оценки за работата на този кабинет са били 39% позитивни и 40% негативни през януари и февруари.

През март позитивните оценки за работата на държавното управление са 29%, а негативните - 56%.

Забележителното е, че при президента Румен Радев също има спад на рейтинга от близо от 6%, което се вижда за първи път от година, разясняват откривателите от “Тренд “.

През февруари 55% оценяваха позитивно работата на президента, а 33% - негативно. През март позитивните оценки са 49%, а негативните - 39%.

Отрицателните оценки за работата на Народното събрание се повишават от 52% през февруари до 64% през март.

Войната в Украйна и влошената интернационална конюнктура водят до смяна в структурата на оптимизма и скептицизма на българина за бъдещето на страната, показва социологическата организация.

Делът на песимистите (47%) към този момент е по-голям от този на оптимистите (40%), до момента в който единствено месец по-рано стойностите бяха обърнати. Събития от последния месец като покачването на цените на съществени артикули и услуги, искрите сред президент и изпълнителна власт и търканията сред сътрудниците в обединението недвусмислено са дали своето отражение върху публичните настройки, се споделя в коментар към изследването.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР