Продължаваме промяната - Демократична България (ПП–ДБ) весоха кандидатурата на бившия

...
Продължаваме промяната - Демократична България (ПП–ДБ) весоха кандидатурата на бившия
Коментари Харесай

Кандидатът на ПП-ДБ за шеф на НЗОК подал декларация с невярно съдържание

„ Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП–ДБ) весоха кандидатурата на някогашния банкер Станимир Михайлов за шеф на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Той ще бъде изслушан на изключително съвещание на отрасловата парламентарна комисия идващия понеделник, оповестява " Епицентър ".

В претекстовете за номинацията му ПП-ДБ показва, че Михайлов има нужните качества за поста и да способства за публичното доверие към здравната каса.

Сред един от главните критерии за издигането на кандидатурата му е дългогодишният му опит във финансово икономическата сфера и професионален опит в региона на ръководството на опазването на здравето, показва ПП-ДБ.

Станимир Михайлов обаче е направил закононарушение съгласно законите на страната, сочат документи.

Той е подал декларация с погрешно наличие при имотна договорка. От документите, които прилагаме, се вижда, че на 17.04.2009 година Станимир Михайлов купува апартамент 50 кв. м. на бул. „ Фритьоф Нансен “ за 30000 лв. при данъчна оценка 29658.50 лева (Виж прил.1)

Месец по-късно го ипотекира (на 21.05.2009г.) пред банката, в която работи – „ Токуда банк “ за 115 000 лв.. Реално го ипотекира за сума в размер на близо 4 пъти по-голяма от покупната цена. (Виж прил.2) 

На 17.12.2010г. го продава на своя съучастник Фернандо Перейра във

„ ФЕРТАПЕР “ ООД и Мария Перейра за 88 800 лв.. (Виж прил.3). 

В този нотариален акт той заявява погрешни данни в т.3, че въпросният апартамент не е ипотекиран, т.е. подава декларация с погрешно наличие. Това е закононарушение по чл.313 от Наказателен кодекс. (Виж прил.4). 

Въпросната ипотека е заличена на 12.01.2011г. (Виж прил.5).

Горните данни приказват за съзнателно придобиване на парцели на занижени цени под пазарната оценка за укриване на локални налози и такси и по този метод е ощетен общинският бюджет.

Всичко гореописано приказва, че Станимир Михайлов има податливост към непозволени действия, воден от своя незаконен разум, споделят адвокати, които помолихме за коментар.

Ето и описаните документи: 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР