Продължавам да твърдя, че присъственото обучение е най-доброто и не

...
Продължавам да твърдя, че присъственото обучение е най-доброто и не
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Училищата трябва да затворят последни и не във всички области

Продължавам да настоявам, че присъственото образование е най-хубавото и не би трябвало да възвеличаваме образованието в електронна среда, защото при него има дефицити със социализацията, има психическа отмалялост и има дефицити даже при ефикасния учебен развой. Това сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на брифинг в Министерския съвет, представен от Българска телеграфна агенция.

Той съобщи, че продължава да е на мнението, че " учебните заведения не би трябвало да се затварят първи и би трябвало да се работи локално, само че е реалност, че обстановката с ковид се усложнява.

Министър Вълчев означи, че продължава да пази тезата, че не би трябвало да се затварят учебните заведения във всички области, а единствено там, където има проблем .

" Локалният метод е по-добър. Ако можем да затворим не 38 % от системата, колкото сега сме " затворили ", само че това е условно, тъй като тя е минала на образование в електронна среда от разстояние, само че е по-добре, в случай че можем 18 или 28 % " да затворим ", разяснява просветителният министър.

Той още веднъж съобщи, че " учебните заведения би трябвало да се затварят последни ", каквото решение през вчерашния ден са взели Франция и Германия.

Сегашното решение за затваряне на гимназиалния стадий е рационално и уравновесено, тъй като при учениците в гимназиалния стадий образованието в електронна среда е по-ефективно, в сравнение с при дребните възпитаници, сподели министър Вълчев. Той съобщи, че образованието в електронна среда не би трябвало да се вкарва и в други класове , изключително за началния стадий. От през днешния ден за 14 дни учениците от 8-и до 12-и клас учат онлайн. Няма обаче елементарно решение и следим в 16 страни каква е обстановката, като досега от тях три страни са затворили просветителните си системи, изясни министър Вълчев.

Той сподели, че сега обстановката в София е най-тревожна и в столичната просветителна система има максимален % на карантиниране и има най-вече учебни заведения, в които са преминати сериозните прагове.

" Към днешна дата съм разрешил на всички учебни заведения, които са подали претенции за прекосяване към образование в електронна среда, за първи-седми клас, да го създадат. Това са 15 учебни заведения, като чакам още учебни заведения да изискат тази мярка, само че за жалост има смъртни случаи в просветителната ни система - това са четирима учители за последните 20 дни ", сподели министър Вълчев.

На въпрос за учебните занимални и школи , просветителният министър изясни, че занималните в учебно заведение са продължение на образователния проект и са част от образователния развой, а частните школи не подлежат на регулация от МОН.

Категорично занималните би трябвало да останат да действат, тъй като в учебните заведения се съблюдават ограниченията против ковид, съобщи министър Вълчев. Той разяснява, че от МОН " нямат надзор и наблюдаване във връзка с така наречен частни обучителни центрове, само че имат подобен надзор на частните учебни заведения ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР