Продължавам да не разбирам защо се стига до такива крайни

...
Продължавам да не разбирам защо се стига до такива крайни
Коментари Харесай

Сандов: Продължавам да не разбирам защо се стига до тук

Продължавам да не разбирам за какво се стига до такива крайни ограничения, само че това е диалог на равнище коалиция, парламент. Така разяснява пред публицисти вицепремиерът и министър на околната среда Борислав Сандов излизането на " ИТН " (ИТН) от държавното управление.

Сандов взе участие във форума " Зелената договорка – нововъведения, вложения и обективен преход ", проведен от медийния портал dir.bg и профилирания уебсайт за енергетика, екология и стопанска система 3e-news.net. В него вземат участие представители на институциите, европейски и български специалисти, представители на бизнеса и неправителствения бранш.

Сандов сподели, че като министър работи по програмата, която има по съдружното съглашение. " Разговорите, които се водят и ще продължат да се водят, са главно в Народното събрание сред парламентарните групи за обезпечаване на поддръжка за значимите ограничения, свързани с актуализацията на бюджета и за опит за намиране на решение ", сподели вицепремиерът.

Той уточни, че работи с екипите на всички министерства, с които има взаимна активност. Колкото до политическото решение, то би трябвало да се вземе от всички участници в съдружното съглашение. Това значи събиране в самите партии и диалози, с цел да може да се откри решение, разяснява вицепремиерът. Той има вяра, че саботажи няма да има, тъй като първата и съществена цел е работата на страната. " Достатъчно доста провокации има пред страната и ние следва да адресираме точно там нашите политики и дейности ", сподели Сандов. Той уточни, че в " Демократична България " сега се организират интензивни диалози вътре в обединението, с цел да се предложат решения.

Попитан дали се водят диалози кои ще са новите министри, вицепремиерът сподели, че не взе участие в такива диалози и не знае въобще да се водят такива. " Ние търсим градивно опит да действа Народното събрание и да прави дилемите, които са нужни на нашата страна, включително търсим опити за разговор с съдружните сътрудници ", сподели още той.

На въпрос дали към момента възприема Има Такъв Народ като съдружен сътрудник, вицепремиерът сподели, че за него те към момента са съдружен сътрудник.

" Аз върша опити да работя с тях, уповавам се, че това ще се случи и на равнище парламент, и на равнище държавно управление. Трудно ми се получават, обаче, тези опити ", разяснява Сандов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР