Продължава спасителната операция на ферибота в Йонийско море, който се

...
Продължава спасителната операция на ферибота в Йонийско море, който се
Коментари Харесай

Спасителната операция на ферибота в Йонийско море продължава


Продължава избавителната интервенция на ферибота в Йонийско море, който се възпламени покрай остров Корфу. 10 души, от които 7 българи, към момента се търсят.

Цяла заран близки на хората, които към момента са в неопределеност, чакат пред постройката на морската полиция на пристанището на остров Корфу. Новини няма - нито положителни, нито неприятни. Тук са Янита и Кристиян, които търсят татко си.

„ Цяла нощ не са спирали да търсят, уповавам се да има нещо “, споделя Янита.

„ За момента никой не споделя информация, седим и чакаме. В България на горещата линия никой не дава отговор “, твърди Кристиян.

Жена, пристигнала да пита за брачна половинка си, знае единствено, че интервенцията по издирването продължава и е гневна.

„ Защо, когато избавиха 21-годишния водач през вчерашния ден и той им сподели, че е чул още хора вътре, не влязоха незабавно да търсят. Как по този начин той излезе необут, а пожарникарите не можеха да влизат вътре? “, пита тя.

Според заместник-министъра на превоза времето напредва, само че към момента има вяра във ферибота да бъдат открити живи хора.

„ Има късмет на втора и трета палуба да има още живи хора “, счита Стоян Новаков.

На това се надяват роднините на Димитър Грънчаров от Хаджидимово. Очакват вести за него от малкия екран. Последно са получили известие, че се качва на кораба.

Синът на Димитър – Иван, нощес е отпътувал за Корфу. От него останалите в Хаджидимово родственици разчитат да получат информация.

Операцията върви постепенно, защото има заплаха от приключване във водата на горивото на ферибота.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР