Продължава спадът на заразените с Ковид-19 в Русенско на седмична

...
Продължава спадът на заразените с Ковид-19 в Русенско на седмична
Коментари Харесай

Спад на заразените с ковид в Русенско

Продължава спадът на инфектираните с Ковид-19 в Русенско на седмична база, само че дружно с това понижава и броят на искащите да се имунизират. Поставените ваксини през последните седем дни са с над 25% по-малко по отношение на миналата седмица. За съпоставяне отишлите до някои от имунизационните пунктове в интервала сред 28-и август и 3-и септември са едвам 160 души, до момента в който от 21-и до 27-и предишния месец те бяха 214. Над 78% от всички сложени дози през последната седмица са представлявали трета или четвърта игла. За същия интервал са ваксинирани и четири деца. Данните на здравните управляващи сочат още, че едвам 14 души са били ваксинирани с първа доза.

Колкото до разпространяването на болестта, то и там се следи наклонност за непрекъснат спад. Новите случаи през последната седмица са 174, от които и две деца. В процентно съответствие това съставлява понижаване на заболелите с към 1/4. Същевременно една жена и един мъж с позитивен тест за коронавирусна зараза са умряли.

За последното денонощие заболелите са трима. 26 души са оздравели през вчерашния ден, като няма умряли. Активните случаи са 182, от които близо 28% или 50 души са на болнично лекуване. Справка в Единния информативен портал сочи, че региона се подрежда на единайсето място по заболеваемост в страната през вчерашния ден наедно с Враца, Добрич, Перник, Силистра и Хасково. Без нови случаи са областите Видин и Монтана.

От началото на пандемията до през днешния ден откритите случаи на ковид в региона са общо 36 239, като от тях 1934 души са умряли. До момента в област Русе са осъществени 132 470 имунизации, като със приключен имунизационен курс са 58 706 души. Бустерна доза пък е направена на общо 25 841 русенци, като от опцията за втори бустер са се възползвали 2146 души от района.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР