Продължава разследването по образуваното досъдебно производство за смъртта на 7-годишната

...
Продължава разследването по образуваното досъдебно производство за смъртта на 7-годишната
Коментари Харесай

Тройна съдебно-медицинска експертиза за убийството на Дамла

Продължава следствието по формираното досъдебно произвеждане за гибелта на 7-годишната Дамла от гр.Момчилград, която бе открита мъртва в дома си в гр.Момчилград, оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Извършват се интензивно процесуални дейности под наблюдението и управлението на Окръжна прокуратура - Кърджали. Извършени са огледи на местопроизшествието, претършуване и изземване, оглед на мъртвец, назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза със задача да даде умозаключение по отношение на аргументите за гибелта на малолетната потърпевша, извършени са голям брой разпити на очевидци.

Назначена е сложна ДНК, дактилоскопна и физикохимична експертиза на материални доказателства. Предстои осъществяването на правосъдна техническа експертиза на приобщени по делото средства за мобилна връзка. Предстои осъществяването на следствен опит. Въз основа на събраните досега доказателства и оперативни данни се ревизират всички вероятни версии по отношение на авторството на действието и претекстовете за осъществяването му. Стеснен е кръгът на вероятните причинители на закононарушението.

По искане на основния прокурор на Република България координацията на оперативно-издирвателните дейности ще бъде поета от чиновници на Сектор „ Престъпления срещу личността “ в Главна дирекция „ Национална полиция “ при Министерство на вътрешните работи.

В качеството на обвинена е привлечена майката на детето за осъществено закононарушение по чл.182, ал.1 от Наказателния кодекс за това, че на 16/17. 12.2017 година, като родител е оставила детето си без контрол и задоволително грижа и с това е основала заплаха за неговото физическо и душевно развиване.

С. Ю. М. е арестувана с разпореждане на прокурор за период от 72 часа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР