Продължава работното посещение на президента в САЩ. Държавният глава ръководи

...
Продължава работното посещение на президента в САЩ. Държавният глава ръководи
Коментари Харесай

Продължава рабоното посещение на президента Радев в САЩ

Продължава работното посещаване на президента в Съединени американски щати. Държавният глава управлява българската делегация и ще показва страната ни в границите на 78-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Днес президентът ще взе участие в откриването на Общия спор на 78-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. В програмата на за деня са планувани двустранни срещи с президента на Република Австрия Александър Ван дер Белен, с президента на Република Молдова Мая Санду, с министър-председателя на Ирак Мохамед Шия Ал Судани и други.

 

На 20 септември президентът ще взе участие в Срещата на върха за климата под егидата на Генералния секретар на Организация на обединените нации.

Българският държавен глава ще направи изявление в границите на Общия спор на 78-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, чиято тематика ще бъде „ Възстановяване на доверието и обновяване на световната взаимност: ускорение на дейностите по Дневен ред 2030 година и неговите цели за стабилно развиване за реализиране на мир, разцвет, напредък и резистентност за всички “.

В програмата на българския президент за деня са планувани двустранни срещи с президента на Република Корея Юн Сук Йол, с министъра на външните работи на Кралство Саудитска Арабия принц Фейсал бин Фархан ал Сауд и други. На 21 септември президентът ще организира среща с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш  Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 година в религиозно.

В делегацията, ръководена от българския държавен глава, е заместител министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел. В рамките на визитата си в Съединени американски щати президентът ще бъде придружаван от брачната половинка си Десислава Радева
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР