Продължава политиката за увеличение на заплатите на педагогическите специалисти за

...
Продължава политиката за увеличение на заплатите на педагогическите специалисти за
Коментари Харесай

Добра новина за педагозите, възможно е ново увеличение на заплатите

Продължава политиката за нарастване на заплатите на педагогическите експерти за постигане на междинна работна заплата в сферата не по-малко от 125 на 100 от междинната работна заплата за страната. За тази добра вест осведоми Министерският съвет откакто на свое съвещание одобри плана на Бюджет 2023.

От служебната изпълнителна власт показват, че задачата на плануваното увеличени е да се подтиква навлизането на млади и квалифицирани педагози в системата на предучилищното и учебното обучение. Също по този начин е препоръчано и нарастване на разноските за личен състав с 10 % за структурите, които не са получили такова нарастване през 2022 година.

За предучилищното и учебното обучение за 2023 година са обезпечени 545,23 млн. лева, в това число 465,0 млн. лева за плануваното повишаване на средствата за делегираните действия в образованието по отношение на продължение на политиката за нарастване на заплатите на педагогическите експерти.

Очаква се в следобедните часове на последния работен ден за април Министерски съвет да внесе в Народно събрание проеката си за бюджет, с което да се даде старт на процедурата по неговоро разглеждане и обсъждане от депутатите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР