Продължава откриването на телата на убити цивилни в предградията на

...
Продължава откриването на телата на убити цивилни в предградията на
Коментари Харесай

Пред bTV за зверствата в Буча: Разказ за трагедията в Украйна от първо лице


Продължава откриването на телата на убити цивилни в предградията на Киев, които бяха окупирани от съветската войска. Екип на bTV е в Буча - градът, който накара света да заприказва за геноцид. Там хората описаха, че нахлуването на съветските войски повече е приличало на бандитизъм, в сравнение с война.

Снимка: bTV


Някои описват, че са видели по какъв начин военните са влизали в по-запазените магазини със скъпа техника, други пък заговориха и по проблема " кой ще възвърне вредите ".

Оказва се, че до момента в който се стигне до интернационален съд, може да минат години.

Буча е град спътник на Киев с към 40 000 поданици. Повечето съумяват да избягат преди съветската войска да окупира града. Евгений Оликисенко от Буча е един от тях - съумял да избяга. Срещаме го в църквата, която е станала всеобщ гроб. Това, което се е случвало в Буча, е евентуално да бъде определяно като геноцид от интернационалната общественост.

„ С екскаватор беше изкопана голяма дупка, широчина 10-15 метра, дължина 20-25 метра и от цяла Буча докарваха телата на тези, които бяха разстреляни. Те ги хвърляха както фашистите едно време, в една обща дупка. И това продължаваше няколко дни. Докарват, хвърлят и покриват със земя. И това бяха единствено цивилни хора “, споделя мъжът и добави.

Снимка: bTV


„ Влизането на съветските войски се случи на 28 февруари. В Буча влезе колона от 52 военни машини. Танков БТР-и и БМП-та. Всички цивилни хора се изплашиха и се скриха. Те влязоха от " Варшавка " и отидоха в центъра. Обикаляха Буча 3 часа.

Преди седмица телата от всеобщия гроб са ексхумирани. Тече и интернационално следствие. Всичко стартира на 24 февруари, когато съветската войска влиза в града.

„ Аз мога да ви кажа какви бяха аргументите за убийствата на цивилните хора. Беше задоволително една фотография от телефон на тяхната техника. За това убиваха. Една фотография - убиват те. Достатъчно е да видят един SMS, където написа: бойци, танкове, БТР-и. SMS - разстрел. Аз видях по какъв начин гръмнаха едно момче, на 35 години, граждански. Вървеше по улицата към хранителния магазин. Долу беше съветския блокпост и военна машина. По принцип магазините не работеха и трябваше отнякъде да търсим храна. Той вървеше към магазина, който по това време към този момент беше разграбен “, споделя още Евгений.

Снимка: bTV


Ти го видя ?

Да, аз видях това момче, той вървеше и машината беше пред него. Те споделиха: стой! Той отговори: Аз отивам в магазина. Последва един откос от горната страна и един откос в него. Момче на 35 години. Видях по какъв начин жена на 45 години опитва да влезе в магазин. В битова химия. Но това се случваше, когато стартира комендантският час, само че не всички знаеха по кое време стартира комендантският час, тъй като той започваше при руснаците в 4 часа денем. И тя опита да влезе в магазин. Без предизвестие стреляха в нея, просто тъй като искаше да влезе в него.

Имахте ли опция да контактувате в руснаците ?

Всеки ден по няколко пъти.

Питахте ли ги за какво ?

Аз ги питах: Млади бойци, за какво сте тук? Те дадоха отговор: Ние дойдохме да ви освободим от Америка. Аз му споделям: добре, аз съм жител на Украйна, както и всички към мен са жители на Украйна. Къде е Америка. Обаче те споделят: Америка ви окупира. Какво мога да кажа. Войниците просто споделяха: Вие сте окупирани от Америка и ние би трябвало да ви освободим.

А за какво убиват ?


Не знам. Вие можете ли да обясните за какво животните са животни. Аз не мога. Това не са хора. Това са животни. Аз видях още по какъв начин почина едно младо семейство. Момче и момиче на 30 години. Беше първият зелен кулоар за евакуацията. Те се придвижваха с автомобил. И те просто объркаха улицата. Объркаха и потеглиха по друга улица и боец сподели: Спри. Най-вероятно момчето се уплаши и натисна газта и незабавно бяха разстреляни. Разстреляха го, тъй като не спря, макар че върху колата имаше бели ленти. Това е знак, че са цивилни. Колата беше обстреляна и телата им останаха там две седмици. Изобщо до момента в който руснаците бяха тук, на всяка улица лежаха трупове. И поради ниските температури те се резервираха дълго време. Някои останаха по този начин 3 седмици.

Снимка: bTV


Имате ли близки , които са били убити ?

За смарт телефон и фотографията на унищожена съветска колона - това беше моят кум. Познаваме се от 30 години. Беше убит за фотографията за унищожена съветска техника. Взеха му телефона, видяха фотография, изкараха го встрани и го гръмнаха.

Установи ли се какъв брой хора са убити ?

Мисля, че още половин година ние ще ги броим. Около болничното заведение има три фризера, които са цялостни с трупове. Във всеки от тях има към 200-250 души. Око 700 души се намират там. И всеки ден докарват нови. Мисля, че към Буча има доста ненамерени трупове?

Къде ги търсят ?


По полетата.

Има неидентифицирани ?


50 на 50. Аз в този момент се занимавам със убитите. Преди 3 дни в село Миротско, на 15 км от тук ни споделиха, че има 10 тела. От 20 до 45-годишни. И да ви кажа всички 10 бяха с вързани ръце откъм гърба и 5 от тях бяха простреляни с откос отвесно и хоризонтално. На кръст. Петима. През последната седмица тук бяха доста хора от Европейски Съюз, както и сенатор на Съединени американски щати. Доколкото знам Европа е предоставила своите експерти за ексхумацията.

Има ли изчезнали хора ?

Има прекалено много. Ще ви дам банкет. Брат на мой другар потегли за вода на 28 февруари. Той има две деца. Вода след 26-27 февруари няма, той потегли да търси вода. Тръгна с мотор и с две туби, с цел да ги изпълни с вода. Търсим го месец и половина. Когато нашите пристигнаха и освободиха Буча, ние вървяхме по „ Варшавци “ и видяхме мотора му край пътя. И когато стигнахме до мотора, тялото му беше покрито с найлон и по ръкавиците, маратонките и ключовете на жилището го разпознахме. Беше получил едрокалибрен изстрел в главата.

Снимка: bTV


Какви са тези бойци ?

Много от тях бяха буряти, аз видях хора от Беларус. Те имат характерен диалект, незабавно можеш да схванеш, че е от Беларус. От Бурятия. Когато те стопират за инспекция, би трябвало да се съблечеш до кръста. И аз се събличам до кръста и те търсят синини на рамото от приклад. Или татуировка със знамето на Украйна. Достатъчно е да имаш татуировка с герб на Украйна и те прибират. Достатъчно е да имаш синина на рамото и те прибират. Ти не можеш да докажеш, че просто си се блъснал, те просто споделят, че ти си снайперист. Герб на Украйна - разстрел. Представяш ли си? Ако аз съм Украинец и съм си поставил герба, за това ме убиват. ето това е Руски свят.

Как оцеля ?

Работата е там е, че аз съм бил в казармата по руски време в далечния изток. Аз знам по какъв начин би трябвало да се държа и това ме избави.

Защо един човек взема решение да направи това ? Защо убиват ?

Когато руснаците влязоха, тук нямаше военни. Обяснете ми: за какво. Те знаеха, че тук няма нито бойци, нито техника. Защо те убиваха - те крадяха от болничното заведение. Взимаха медикаментите и храната, това обикновено ли е? Как да си го обясня, това мародерство ли е. Те разбиваха къщите. Избираха си хубави, богати къщи и ги ограбваха

Говори се за принуждение , върху дами , дори мъже ?

Не съм видял това, по тази причина не мога да приказвам. Но има доста случаи.

Жената на Евгени пък показа, че съветски боец е желал да я изнасили и по знамение се е отървала.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР