Продължава кампанията за подмяна на старите печки на дърва и

...
Продължава кампанията за подмяна на старите печки на дърва и
Коментари Харесай

Продължава подмяната на стари печки с нови на екогориво

Продължава акцията за замяна на старите печки на дърва и въглища с нови на екогориво. През тази седмица няколко семейства в Бургас ще получат гратис нови уреди на пелети. Те се инсталират също гратис и имат 5-години гаранционен период.
Дейностите са част от плана по Програма LIFE " Българските общини работят дружно за възстановяване на качеството на атмосферния въздух ". Неговата цел е да бъде лимитирано замърсяването на въздуха с фини прахови частици, които се отделят в атмосферата в резултат на битовото отопление на дърва и въглища.
Доставянето на новите екологичните уреди е част от осъществяването на пилотната фаза на плана. Тя планува монтирането на 74 отоплителни устройства, които ще обслужват 90 семейства.

Досега в осъществяване на плана са инсталирани 8 отоплителни системи с газови котли, следва доставянето и монтирането на 66 отоплителни уреди, измежду които въздушни камини, камини с водни ризи и котли на пелети.
След приключването на пилотната фазана плана ще стартират процедурите по реализирането на втората, съществена фаза. По време на нея се планува да бъдат сменени старите печки на 1914 семейства от Централна градска част, квартал " Възраждане " и комплексите " Лазур ", " Братя Миладинови " и зона Г на " Меден рудник ".
Реализирането на Проект " Българските общини работят дружно за възстановяване на качеството на атмосферния въздух " е част от ограниченията, които Община Бургас ползва за възстановяване качеството на въздуха. Той се извършва взаимно от общините Бургас, София, Велико Търново, Русе, Монтана и Стара Загора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР