Продължава издирването на свидетели, които е възможно да са видели

...
Продължава издирването на свидетели, които е възможно да са видели
Коментари Харесай

Жестокото убийство на водеща от Русе във фокуса на Националното съвещание на МВР

Продължава издирването на очевидци, които е допустимо да са видели тв водещата от Русе Виктория Маринова в региона на закононарушението, директно преди убийството. Премиерът Бойко Борисов е уверен, че причинителят на убийството ще бъде открит, а претекстовете открити. Коментарът той направи на Националното заседание на Министерство на вътрешните работи, което се организира в столицата.

 © Българска телеграфна агенция
Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че на място са изпратени най-хубавите криминалисти от Главна дирекция " Национална полиция ". Вече са назначени редица експертизи, в това число и на генетичен материал, който е конфискуван от мястото на закононарушението.
Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Става въпрос за обезчестяване с последвало ликвидиране на 30-годишна жена, която, знаете всички, е в управата на локална телевизия.
При още един оглед са конфискувани още доказателства за проучване, отпечатъци и генетичен материал, който е предаден за правене на ДНК-профил.
Младен Маринов, министър на вътрешните работи: В непосредственост има психиатрично заведение, което също е обект на наша инспекция и инспекция на лицата, които са били настанени вътре, дали някой от тях се е отклонил и така нататък
На Националното заседание на Министерство на вътрешните работи стана ясно, че следствия като убийството в Русе, както и на доста други закононарушения са затруднени поради неналичието на задоволително специалисти и недоброто съоръжение на Института по криминалистика.
Бойко Борисов, министър-председател: Искам Института по криминалистика да го създадем подобен, какъвто гледате по филмите. -Колкото средства са нужни - 5-6 милиона, заделили сме ги с финансовия министър.  Борисов: Убеден съм, че криминалистите ще разкрият убийството в Русе Борисов: Убеден съм, че криминалистите ще разкрият убийството в Русе
Прокуратурата е стопанин на досъдебното произвеждане, само че, както сподели основният прокурор, "прокуратурата ще бъде едно деловодство, в случай че не работят добре...

Главният прокурор даже изиска цялостна смяна на тази конструкция в Министерство на вътрешните работи, с цел да не се постанова всичко да се праща за проучване в София.
Сотир Цацаров, основен прокурор: Нужен ни е не теоретичен институт. Нужна ни е Централна криминалистична лаборатория с поделения по места.
Сотир Цацаров разкритикува за следващ път и работата на Икономическа полиция.
Сотир Цацаров, основен прокурор: Противодействието на корупцията, което се реализира на равнище " Икономическа полиция " и съответните нейни структури или отдели, съгласно мен е на безпределно незадоволително равнище.
Към рецензиите на Цацаров се причисли и министър председателят. Според Борисов точно локалните звена на " Икономическа полиция " би трябвало да разкриват незаконното произвеждане и разпространяване на алкохол и цигари, които се продават в дребните локални магазини и заведения за хранене.
Бойко Борисов, министър-председател: Отивате, купувате си, има пари за следени покупки. Закарвате в НИКК, проверявате удара върху етикета на машината, удара върху тапата, лепилото и установявате в кой цех е направено.
ДАНС и ГДБОП са службите за образец, съгласно основния прокурор и премиера. Цацаров е безапелационен, че по незаконното разпространяване на алкохол не се работи изборно и спецпрокуратурата дружно с антимафитотите ще продължат с още интервенции.
Сотир Цацаров, основен прокурор: При съществуването на такава решителност и на управлението - политическото, на страната и на прокуратурата, това ще продължи. Колкото на някой да не му харесва.  Сотир Цацаров разгласи нужда от нов модел за битка с битовата престъпност Сотир Цацаров разгласи нужда от нов модел за битка с битовата престъпност
За оправянето с битовата престъпност е нужен модел, обвързван с мрежа от модулни жандармерийски сектори, които са ситуирани на територията на цялостен...

Премиерът и основният прокурор желаеха още от регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи да бъдат безкомпромисни към локалните бандити, които тормозят всекидневно хората.

Вътрешното министерство получи и нови 341 високопроходими автомобила, други 300 следва да бъдат доставени.
 Ръководството на Министерство на вътрешните работи връчи 341 нови служебни автомобила Ръководството на Министерство на вътрешните работи връчи 341 нови служебни автомобила
На гала в наличието на премиера Бойко Борисов, основния прокурор Сотир Цацаров, финансовият министър Владислав Горанов и ръководителят на ДАНС...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР