Продължава гасенето на пожара край земенското село Беренде. Трети ден

...
Продължава гасенето на пожара край земенското село Беренде. Трети ден
Коментари Харесай

Трети ден пожарникари и доброволци се борят с огъня край земенското с. Беренде

Продължава гасенето на пожара край земенското село Беренде. Трети ден пожарникари от област Перник, доброволци и горски чиновници се борят с огъня, който обхвана над 2000 декара треви, шубраци и смесена гора.

Сигналът за пожара бе подаден към обяд на 2 август. Заради мощния вятър огънят бързо се популяризира, като потегли и в посока на Гигинския манастир, само че бе кръстосан в точния момент.

Теренът в региона на пожара е мъчнопроходим, с гъста растителност. Това, плюс вятъра, затрудняваше работата на пожарникарите.

Днес ситуацията е по-спокойна, сподели шефът на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Перник комисар Борис Борисов:

" Хубавото е, че към този момент нямаме подобен цялостен фронт, а е раздран, в смисъл останаха единствено местни огнища. Ако вятърът утихне и времето е с нас, допускам, че до тази вечер ще го изгасим изцяло ".

Комисар Борисов увери, че няма заплаха за популацията:

" Ползваме един булдозер и заграждаме целия периметър на пожара, а вътре в селото сме вкарали и пожарни коли, подготвени за гасене, в случай че стане нещо ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР