Продължава да се затопля. Евентуално обаче през България ще премине

...
Продължава да се затопля. Евентуално обаче през България ще премине
Коментари Харесай

Проф. Георги Рачев: Продължава да се затопля, време е за плаж

Продължава да се затопля. Евентуално обаче през България ще премине леден фронт през идващите дни. „ ще се сътвори една валежна конюнктура, която доста наподобява на остарялата, само че няма да бъде в този обсег и интензитет “, сподели проф. Георги Рачев в предаването „ Тази заран “.

Според него ни чака хубаво време, само че и леко капризно – с къси валежи . Градушките ще са на изолирани места. Валежи ще има до неделя вечерта, като те ще са по-интензивни в Югозападна България.

До неделя ще е слънчево и топло, без превалявания

„ В столицата ще е топло и слънчево, като захлаждане ще има в събота и неделя, само че нямам доверие температурите да паднат толко ниско. До края на месеца обаче ще е топло и прелестно “, сподели още той.

Проф. Рачев разясни, че времето в Гърция е прелестно за море – 9-10 часа е слънчевото греене там . В неделя и там се чакат леки валежи. Температурите са идеални за по-дълъг престой на плажа, сподели още той.

Днешният ден допуска още веднъж превалявания, добави той

14-дневната прогноза за българското Черноморие също е подобаваща за плаж. „ Нищо значително като превалявания – на места ще прикапе някоя капка дъжд. Топло е и няма да има изненади “, безапелационен е той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР