Продължава блокадата на пътя Сливен-Ямбол при село Крушаре от недоволни

...
Продължава блокадата на пътя Сливен-Ямбол при село Крушаре от недоволни
Коментари Харесай

Намериха останки от прасета и в напоителния канал край Тополчане

Продължава блокадата на пътя Сливен-Ямбол при село Крушаре от недоволни от подхванатите ограничения от държавното управление за справяне с африканската чума по свинете, съобщи БНР.
Протестиращите от няколко дни пускат сигнали до управляващите за открити незагробени остатъци от премахнати свине, отглеждани в домашни ферми. От събота до понеделник бяха открити чували в остатъци в дере на зарязан път край село Гавраилово, в река Тунджа и напоителния канал край село Тополчане.
Последният случай на изхвърлени скотски органи и кожи бе от през вчерашния ден късния следобяд в напоителния канал край Тополчане. Кметът на селото Петър Илиев съобщи, че евентуално торбите са изхвърлени някъде другаде, а водата ги е домъкнала до вратите на шлюза.
" Може тука до някой ден и други да дойдат, тъй като са стените, на което се влива надолу по канала за Тунджа и другия, който отива за Горно Александрово за напояване на посевите на хората ", изясни той.
Пламен Иванов, шеф на „ Напоителни системи “, разяснява, че ще вземат проби от водата, с цел да се дефинира дали е годна за поливане. " Обезателно ще потърсим и мнението на експертите ", уточни още Иванов.
Специалистите от Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ) не пожелаха да разгласят какви са ограниченията, които се подхващат в сходни случаи.
В идващите дни следва съвещание на регионалната епизоотична комисия, на която се чака да се подхващат ограничения против противозаконното изхвърляне на скотски остатъци.
Припомняме, че по-рано във Фейсбук беше оповестено видео, показващо трупове на разчленени свине, които са събрани в чували и захвърлени в Сливенския Балкан. Подробности по тази тематика може да прочетете и в този материал.
Междувременно стана ясно, че позитивна проба за заболяването африканска чума е открита и при свинете в село Желява, Софийско.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР