Продължава битката за Бахмут. Сраженията в украинския град са ескалирали, след

...
Продължава битката за Бахмут.
Сраженията в украинския град са ескалирали, след
Коментари Харесай

Битката за Бахмут: Украински десантчици обстрелват с артилерия руски позиции

Продължава борбата за Бахмут.

Сраженията в украинския град са ескалирали, откакто съветските сили още веднъж са се пробвали да пробият украинските отбранителни линии, заяви заместник-министърът на защитата. До огромна степен те са били постоянни през последните шест месеца. В калните полета и землянките край Бахмут украинската битка е изпълнена с проблеми.

Защитниците споделят, че е мъчно да се пази крепостта Бахмут, тъй като там са съсредоточени доста противников сили.

 
Ако изтъквам историческия президент на Съединени американски щати Томас Джеферсън - Дървото на свободата би трябвало да бъде наторявано понякога с кръвта на патриотите и тираните. Точно това вършим сега. За страдание, има доста умиращи и от двете страни. Но тираните умират повече.
Михаил, украински парашутист от 80-а въздушнодесантна бригада

Украинските пожарникари в Донецка област са претрупани от последните съветски офанзиви против градовете край Бахмут. Обстрел и ракетни удари засегнаха държания от украинците град Костантиновка, като повредиха голям брой къщи и раниха цивилни. Според полицията съветските сили са атакували града с ракети С-300 и касетъчни муниции.

 
Това е ракета от реактивната система за залпов огън " Смерч ". Намерихме остатъци от ракетата в покрайнините на града. Както виждате, това бяха касетъчни бомби, неразрешени от интернационалната спогодба. Те стрелят по мирни цивилни жители. Частни къщи. Това не е боен обект.
„ Полиглот ", украински военнослужещ

В резултат на обстрела са били ранени осем цивилни, а към 14 къщи, девет автомобила, газопровод, гаражи, икономически постройки и гражданска инфраструктура са били развалени или изцяло унищожени.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР