Продължава битката на огнеборците с двата големи пожара, които пламнаха

...
Продължава битката на огнеборците с двата големи пожара, които пламнаха
Коментари Харесай

Продължава битката с големите пожари в Бургаско и Пловдивско

Продължава борбата на огнеборците с двата огромни пожара, които пламнаха през вчерашния ден в Бургаско и Пловдивско.

Цяла нощ 4 пожарни екипа дежуриха и се бориха с огъня, който породи във вилната зона на бургаското село Изворище.

Към 6 часа тази заран пожарът е локализиран, а гасенето стартира още по-активно с изгрева на слънцето. Снощи породи ново огнище, само че то е надалеч от обитаеми места. Вече е ясно, че са изгорели десетки постройки. Унищожена е и част от борова гора. Няма потърпевши хора.

Пожарът потегли от една от къщите по обяд. Вероятната причина е немарливост при потреблението на огън, оповестиха за bTV от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
Тлее огънят и в най-голямата кравеферма у нас край пловдивското село Поповица, която пламна през вчерашния ден преди обед.

Гори голям сеновал на метри от пространствата с животни. Животните са над 5 хиляди. Четири противопожарни екипа, които се бориха с огъна през вчерашния ден, останаха да дежурят и през нощта. Гасителните дейности бяха възобновени тази заран.

Въпреки че пожарът съвсем незабавно беше локализиран, съгласно пожарникарите ще е мъчно преодоляването му, тъй като, когато се възпламени, сеното гори дълго, тъй че може да продължи да тлее с дни.

Късно нощес беше загасено единствено 20% от огнището. Едва след цялостното потушаване ще се проверяват аргументите и ще станат ясни нанесените вреди.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР