Продажбите на прочутите аржентински пържоли и други продукти от говеждо

...
Продажбите на прочутите аржентински пържоли и други продукти от говеждо
Коментари Харесай

Износът на говеждо месо от Аржентина достигна най-високото ниво от над половин век

Продажбите на фамозните аржентински пържоли и други артикули от говеждо месо в чужбина скочиха предишния месец, с цел да доближат най-високото си равнище от над пет десетилетия, съгласно публични данни, представени от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Данните демонстрират, че износът на говеждо месо е достигнал 82 548 метрични тона през февруари, най-големият месечен размер от 1967 година

През първите два месеца на тази година доставките на говеждо също означават връх за този интервал - 160 478 тона, след решението на държавното управление на десния президент либертарианец Хавиер Милей да приключи експортните ограничавания за някои разфасовки месо.

През януари и февруари над 75 на 100 от продажбите на месо от страната в чужбина са били ориентирани към купувачи в Китай, следван от Европейския съюз и Израел.

Аржентина може да се похвали с един от най-хубавите селскостопански браншове в света и е главен снабдител на зърнени храни, в това число модифицирана соя и царевица, в допълнение към говеждото месо, макар че в предишното секторът бе притискан от ограничавания на износа, предопределени да управляват цените на вътрешния пазар.

Аржентинците също са огромни консуматори на говеждо месо, като с особена известност се употребяват обичайните барбекюта " асадо ".

На фона на продължителния стопански спад, белязан от годишната инфлация, която сега е над 270 %, междинното ползване на говеждо в страната обаче е спаднало до към 40 кг на глава от популацията през февруари - най-ниската цифра от средата на 2021 година, сочат публични данни.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР