Продажбите на дребно се увеличиха в Германия през февруари с

...
Продажбите на дребно се увеличиха в Германия през февруари с
Коментари Харесай

Повишаване на продажбите на дребно в Германия през февруари



Продажбите на дребно се усилиха в Германия през февруари с 0,3% по отношение на предходния месец, само че при упования за покачване с 0,5 на 100.

След като комерсиалният оборот спадна през декември 2021 година, търговията на дребно се възвърне през първите два месеци на 2022 година, макар че така наречен " 2G " правилник, който лимитира достъпа до магазини, към момента се прилагаше по това време, уточни немската статистика Destatis.

Продажбите на хранителни артикули останаха през февруари съвсем непроменени по отношение на януари, до момента в който продажбите на нехранителни артикули набъбнаха с 0,9%, като тези в универсалните магазини скочиха с цели 8,4%, а онлайн продажбите и продажбите по пощата набъбнаха с 1,8%. От друга страна, продажбите на текстил, облекло, обувки и кожени произведения понижиха с 0,6 на 100.

Спрямо година по-рано продажбите на дребно през февруари се усилиха със 7% след смок с 10,3% през януари. Продажбите на хранителни артикули се покачиха по отношение на февруари 2021 година с 5,1%, а на нехранителните артикули - с 16,2 на 100.

След календарна и сезонна промяна, оборотът на дребно в действително изражение е повишен с 4,4% през февруари 2022 година по отношение на февруари 2020 година - тъкмо преди началото на коронавирусната пандемия, показва Destatis.

Данните за първите два месеца на годината съставляват позитивна индикация, че вътрешното търсене в Германия към момента продължава да бъде релативно устойчиво, само че не е ясно по какъв начин ще се развият нещата през идващите месеци предвид на внезапното повишение на инфлацията поради високите енергийни цени и войната в Украйна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР