Продажбите на Apple продължават да спадат, въпреки силното търсене на

...
Продажбите на Apple продължават да спадат, въпреки силното търсене на
Коментари Харесай

Продажбите на Apple отново спадат въпреки увеличаването на iPhone

Продажбите на Apple не престават да спадат, макар мощното търсене на нейните iPhone и услуги като стрийминг платформата Apple TV+.

Технологичният колос споделя, че приходите са спаднали с 1% до $89,5 милиарда (£73,3 млрд.) през трите месеца до 30 септември в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Продажбите на неговите компютри Mac и iPad се бориха след скока на интереса след блокирането.

Това бележи четвъртото тримесечие на ред, при който продажбите са спаднали всяка година.

В актуализация до вложителите компанията сподели, че облагите са достигнали $23 милиарда, подкрепени от нов връх за iPhone продажби през тримесечния интервал.

Сумата, която взе от услуги като iCloud и Apple Music, също доближи връх, донасяйки $22,3 милиарда за California- основана компания, с 16% повече от година по-рано.

Но тя цитира опасения по отношение на евентуални проблеми с веригата за доставки, които попречват доставките на нейните нови устройства iPhone 15 Pro и Pro Max.

Главният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук сподели, че " работи интензивно, с цел да създава повече ".

" Ние в действителност имаме вяра, че по-късно през това тримесечие ще достигнем баланс сред търсене и предложение ", сподели той.

Шефът на Apple прави изненада в Китай, посещавайки Apple заставен да се откаже от мълнията в новия iPhone 15

Г-н Кук сподели, че счита, че компанията разполага с „ най-силната гама от артикули до момента “, насочвайки се към основния коледен търговски интервал.

Последната актуализация обаче допуска, че други продукти на Apple в последно време не съумяват да уловят въображението на клиентите.

Неговите компютри Mac, да вземем за пример, регистрираха спад на продажбите до $7,6 милиарда за тримесечието, спад от $11,6 милиарда през миналата година.

Компанията разкри най-новия си Линия iPhone през септември на дълго чакана конференция.

Той разгласи, че iPhone 15 няма да разполага със личния си порт за зареждане Lightning, откакто Европейският съюз принуди смяна. Вместо това той употребява USB-C кабел като „ универсално признат стандарт “.

Също по този начин е изправен пред провокации другаде, като икономическата неустановеност тежи върху потребителите в Китайски пазар.

В четвъртък компанията съобщи, че продажбите в Китай са намалели с 2,5%, макар че господин Кук сподели, че след отчитане на валутните курсове нейният бизнес там нарастваше всяка година.

Изпълнителният шеф направи изненадващо посещаване в Китай предишния месец, срещайки се с геймъри в град Чънду.

Това означи второто му посещаване в Китай - основен пазар за Apple - тази година, защото интервенциите на компанията в страната бяха усложнени от Covid рестриктивните мерки и напрежението сред Съединени американски щати и Китай.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > През март господин Кук сподели, че счита, че Apple има " симбиотична " връзка с Китай, основна индустриална база.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР