Прочетете закона за движение по пътищата, там е казано всичко.

...
Прочетете закона за движение по пътищата, там е казано всичко.
Коментари Харесай

Алкохолният бос Неделчев: Четете закона, там е казано всичко!

Прочетете закона за придвижване по пътищата, там е казано всичко. Това съобщи пред кореспондент на Plovdiv24.bg  алкохолният необут, умъртвил с джипа си колоездач в Пловдив. Срещу Тодор Неделчев е повдигнато обвиняване в това, че на 13.07.2017 година на кръстовището на ул. " Авксентий Велешки “ и ул. " Велико Търново “ при ръководство на моторно транспортно средство – джип " Нисан Навара “, е нарушил разпоредбите за придвижване по Закона за придвижване по пътищата, както следва:

Чл.5 ал.1 от ЗДвП: " Всеки участник в придвижването по пътищата: т.1 с държанието си не би трябвало да основава рискове и спънки за придвижването, не би трябвало да слага в заплаха живота и здравето на хората и да предизвиква имуществени вреди.

Чл. 5 ал.2 пр.2 от ЗДвП: " Водачът на пътното транспортно средство е задължен: т.2 да бъде деликатен и внимателен към уязвимите участници в придвижването, каквито са водачите на двуколесни пътни транспортни средство “

Чл. 20 ал.2 от ЗДвП: " Водачите на пътни транспортни средство са длъжни при избиране скоростта на придвижването да се преценяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със положението на пътя и транспортното средство, с транспортирания товар, с характера и интензивността на придвижването, с съответните условия на видимост, с цел да бъдат в положение да спрат пред всяко предвидимо затруднение. Водачите са длъжни да понижат скоростта и при положение на нужда да спрат, когато възникне заплаха за придвижването “, и по несъобразителност е предизвикал гибелта на П. С. – закононарушение по член 343 ал.1 б. " В “ вр. член 342 ал.1 от Наказателен кодекс.

Днес делото бе отсрочено, тъй като Неделчев има нов юрист. Прокуратурата не е спазила законовия период за известяван и в този момент юристът се нуждае от време, с цел да се запознае с материалите по делото. Новата дата е 12 април.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР