Проблемите с трафика на Варна ще се решат с изграждането

...
Проблемите с трафика на Варна ще се решат с изграждането
Коментари Харесай

С изграждането на втори Аспарухов мост и още два проекта ще бъдат решени проблемите на Варна с трафика

Проблемите с трафика на Варна ще се решат с построяването на втори Аспарухов мост, разширението на бул. " Васил Левски " и изработката на пробив на бул. " Сливница ", споделиха през днешния ден по Българска национална телевизия кметът на града Иван Портних и министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

Разширяването на бул. " Васил Левски " стартира през уикенда, като първата копка беше направена от премиера Бойко Борисов. Очакванията са работата да завърши след година.

В напреднала фаза е и планът за пробива на " Сливница ", само че вторият Аспарухов мост за момента " е единствено една чертичка в Подробния организационен проект ", разясни Портних. " Преди да се пристъпи към построяването на оборудването, би трябвало да се минат доста процедури ", сподели кметът на Варна.

Той добави, че вторият мост ще се намира западно от настоящия. Министър Нанков пък посочи, че ремонтът на съществуващия Аспарухов мост ще завърши до края на идната година.

Иван Портних акцентира, че за две години във Варна са ремонтирани съвсем всички съществени булеварди. С пари по европроект ще се преасфалтират и последните шест от стратегия на общината. След това, акцентът щял да бъде ориентиран към дребните квартални улички.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Региони (7350)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР