Проблемите с качеството на въздуха в столицата не са от

...
Проблемите с качеството на въздуха в столицата не са от
Коментари Харесай

Мъгла ли са мерките на Столична община за чист въздух, питат ПГ5

Проблемите с качеството на въздуха в столицата не са от през днешния ден, само че стават все по-видими. Това обявиха общинските съветници от " Политическа група 5 " Светослав Витков, Симеон Славчев, Иван Велков и Венцислав Мицов. Според тях има фрапантно разминаване сред данните за чистотата на въздуха, които дава общината, и информацията, която се регистрира от Неправителствени организации бранша.

Всички ограничения, които управлението на Столичната община сякаш подхваща за подобряването на чистотата на въздуха в града, се оказаха безспорна мъгла , безапелационни са от ПГ5. Те подчертаха, че казусът със замърсяването не може да бъде решен с ограниченията, които предлага зам.-кметът на Столичната община по екология Йоана Христова, и дефинираха като надменно изказванието й, че бъдещият цех за изгаряне на боклуци в центъра на София няма да замърсява , а ще пречиства въздуха на столицата.

 Няма да има референдум за RDF апаратура за изгаряне на отпадък в София
Няма да има референдум за RDF апаратура за изгаряне на отпадък в София

Столичният общински съвет отхвърли настояването

От политическата група подсетиха, че още през октомври са поискали да се организира референдум за завода за изгаряне на боклуци , защото са на мнение, че софиянци би трябвало да знаят какво ги чака, когато бъде построена инсталацията.

Идеята обаче беше отхвърлена от болшинството в Столичния общински съвет. Не се одобри и предлагането на " Политическа група 5 " да не бъде повишавана цената на билетите за градския превоз в София без никаква икономическа аргументация, нито това да се вкара " зелен билет " с цена 1 лев за целия ден за градския превоз по време на отоплителния сезон в София.

 Мнозинството в СОС не чу рецензиите и ще гори отпадък край Централна гара
Мнозинството в СОС не чу рецензиите и ще гори отпадък край Централна гара

Група5 си постави противогази в залата

Общинските съветници не откриват логичност в изказванието на болшинството, че нерегламентираното изгаряне на боклуци замърсява въздуха, откакто с построяването на инсталацията за изгаряне на RDF се позволява регламентираното изгаряне на боклуци в центъра на София.

Трябва радикално друг метод за устойчивото решение на казуса с чистотата на въздуха в столицата, уверени са от ПГ5.

Те обявиха, че се надяват на безпристрастност от страна на съда по отношение на обжалването на решението за отменяне на оферти референдум.

 Всеки софиянец да знае по какъв начин ще се гори боклука, упорстват от ПГ-5
Всеки софиянец да знае по какъв начин ще се гори боклука, упорстват от ПГ-5

Поемането на дълг от Следствен отдел към окръжна прокуратура надалеч надвишава мандата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР