Проблемите с чистотата, задръстванията, ремонтите и градския транспорт в Пловдив

...
Проблемите с чистотата, задръстванията, ремонтите и градския транспорт в Пловдив
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив: Чистотата и ремонтите са по-важни от Альоша

Проблемите с чистотата, тапите, ремонтите и градския превоз в Пловдив са по-голям приоритет за кмета Костадин Димитров и неговия екип, в сравнение с ориста на паметника на Альоша. Това стана ясно на брифинг, на който бяха коментирани най-важните задания пред градската администрация, съобщи кореспондентът на БГНЕС.


Реконструкцията на Бетонния мост, който обезпечава връзката с най-многолюдния пловдивски регион " Южен ", се обрисува да стартира в края на март или началото на април, обясниха кметът Костадин Димитров и заместникът му инж. Тошо Пашов.

Реалната работа по оборудването, дружно със затварянето на придвижването, на процедура ще започва след стартирането на трафика по автомобилния пробив " Модър - Царевец ". За този обект строителните компании неведнъж са уверявали администрацията, че ще приключат до март.

Главната улица на Пловдив ще се мие всяка седмица с шампоан, когато атмосферните условия разрешават. Това е една от ограниченията за подобряването на чистотата на града, подхванати от зам.-кмета по екология Иван Стоянов. Заедно с новата шефка на предприятието " Чистота " Десислав Георгиева той провежда акция по разчистването на сметищата във всички елементи на града.


Работата по разчистването на сметищата ще продължи, като съответно за " Столипиново " и площадката против КАТ, където от време на време се натрупват камари боклуци, а постоянно избухват и пожари, ще се разчита на видеонаблюдение и на патрули на Общинска полиция и Общинския инспекторат.

По мотив на проблема с паметника на Альоша кметът Костадин Димитров е упълномощил на администрацията да направи сметка какъв брой средства са нужни за осъществяване на референдум за ориста на монумента.

Другият въпрос, който ще се взема решение, е какъв брой пари ще коства преместването на гранитния руски боец, в случай че се стигне до това решение.


Попитан какво е персоналното му мнение а Альоша, Костадин Димитров отговори: “Личното си мнение съм си оставил у дома, когато станах кмет. Нека жителите да вземат решение и в Общинския съвет да има разговор. Когато се срещам с хора и ги запитвам за “Альоша ”, те ми споделят: Погледни чистотата и оправи ремонтите. Силно се надявам другите значими тематики за града да бъдат решени на първо време ”.

На сесията на локалния парламент в сряда няма да се преглежда предлагането на двамата съветници от ДСБ за преместването на руския боец. Постоянните комисии на Общинския съвет го препращат към Община Пловдив за мнение. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР