Проблемите на Университета на Северна Каролина в Чапъл Хил са ясни след „въоръжен и опасен“ човек в кампуса

...
Университетът на Северна Каролина в Чапъл Хил издаде всичко е
Коментари Харесай

Университетът на Северна Каролина в Чапъл Хил издаде „всичко е ясно“ в понеделник следобед, часове след като полицията реагира на „въоръжен и опасен човек в или близо до кампуса“, ​​казаха от университета.

Изчистеният сигнал дойде, след като полицията изпрати сигнал до учениците, казвайки им да се приютят на място около 13:00 часа, като по-късно добави, че има заподозрян на свобода.

Полицията на UNC каза, че търси „представляващо интерес лице“ и посъветва хората да се пазят на разстояние от него. Не стана ясно защо лицето се издирва.

Университетската полиция посъветва всички студенти да влязат незабавно вътре, да затворят прозорците и вратите и да изчакат до второ нареждане, според имейл. Свидетел в кампуса каза на CNN, че са били заключени в сградата си и са видели въоръжени служители да претърсват кампуса.

Степента на ситуацията не беше ясна. Губернаторът на Северна Каролина Рой Купър го нарече „стрелба“ в публикация в X, платформата, известна преди като Twitter. Той каза, че е „обещал всички държавни ресурси, необходими за залавянето на стрелеца и защитата на кампуса на UNC“.

Източник от правоприлагащите органи каза на CNN, че федералните правоприлагащи органи са реагирали на мястото на инцидента, но нямат информация за застрелян човек. Болницата на UNC също не е приела пациенти от мястото на инцидента, каза говорител на CNN.

Видео от филиала на CNN WRAL в Чапъл Хил показва голям брой полицейски коли в кампуса с мигащи светлини. Понякога хората излизаха от близките сгради в колона с вдигнати ръце.

Малко след 15.30 ч. групи ученици се разхождат небрежно по тротоара, показва видеото. Училищата в град Chapel Hill-Carrboro са получили „всичко ясно“ от властите, според публикация в 3:40 ч. на сайта на областта.

Говорител на университета отказа да коментира повече инцидента. Обажданията до град Чапъл Хил не бяха върнати веднага.

Това е втората седмица от есенния семестър в училището. Университетът има около 32 000 студенти, заедно с повече от 4 000 преподаватели и 9 000 служители.

Това е история в процес на развитие и ще бъде актуализирана.

Ерик Левенсън и Евън Перес от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР