Проблемите на сигурността са във фокуса на европейска кампания този

...
Проблемите на сигурността са във фокуса на европейска кампания този
Коментари Харесай

Започва Европейски месец на киберсигурността


Проблемите на сигурността са във фокуса на европейска акция този месец
(снимка: European Cybersecurity Month)

Днес стартира Европейският месец на киберсигурността (ECSM) – самодейност, която разпространява сигурността в интернет измежду жителите на Европейски Съюз, оповестиха от Държавна организация „ Електронно ръководство ”.

Годишната осведомителна акция в региона на киберсигурността се координира от Агенцията на Европейския съюз за киберсигурност (ENISA) и Европейската комисия. Тя се употребява с поддръжката на страните членки и на над 300 сътрудници от разнообразни браншове.

Мотото на е „ Помисли, преди да кликнеш ”. Призивът е за деликатно потребление на интернет, с акцент върху проблемите на сигурността във все по-цифровото ни всекидневие, изключително в изискванията на пандемията от COVID-19. Вниманието е ориентирано към разнообразни тематики на киберсигурността, които ще оказват помощ на потребителите да разпознават киберзаплахите и да се приготвят за тях:

Първата тематика – „ Кибер измами ” – проучва сегашни и евентуални киберзаплахи. Проявите ще се съсредоточат върху така наречен фишинг, проникването в служебната е-поща и измамите при извършване на покупки онлайн. Целта на тази тематика е да насърчи потребителите да се срещнат по-отблизо с кибер измамите, които ги заплашват при работа онлайн или при потребление на интернет за персонални цели.

На втората тематика – „ Цифрови умения ” – ще бъдат отдадени голям брой просветителни действия за всеобщо разпространение на осведомителната сигурност. Тя обгръща въпроси, свързани с неприкосновеността на персоналния живот и електронните връзки, като отбраната на персоналните данни, кибертормоза и киберпреследването. Сесиите ще осведомят за нуждата от поддържане на киберхигиена и създаване на положителни привички онлайн.

„ Тази година Европейският месец на киберсигурността изследва методите общата ни екосистема на киберсигурност да стане по-непробиваема посредством продан на най-хубави практики и създаване на умения. Ето два елементарни метода за ограничение на рисковете – човек би трябвало да знае, че съществува заплаха от киберизмами, и да не щрака с мишката безогледно ”, разяснява Юхан Лепасар, изпълнителният шеф на Агенцията на Европейски Съюз за киберсигурност.

На формалния уеб страница на акцията потребителите могат да намерят потребна информация и материали за повишение на осведомеността по въпросите на киберсигурността. Всяка участваща държава-членка на Европейски Съюз има с настояща информация.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР