Проблемите на Фейсбук се задълбочават днес с изтичането на вътрешен

...
Проблемите на Фейсбук се задълбочават днес с изтичането на вътрешен
Коментари Харесай

Изтекъл вътрешен документ задълбочи още скандала с Фейсбук

Проблемите на Facebook се задълбочават през днешния ден с приключването на вътрешен документ на управителен кадър на обществената мрежа, в който се твърди, че тя е решена да се разраства за сметка на рисковете за нейните консуматори, съобщи Франс прес.

Автор на документа от 2016 година, който бе оповестен от интернет уеб страницата Бъзфийд, е Андрю Бозуърт, считан за непосредствен до създателя и президента на Facebook, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Тъжната реалност е, че ние имаме вяра толкоз доста в доближаването сред хората, че всичко, което може да ни разреши да свържем повече хора и то допустимо най-често, ни се коства де факто положително ", се споделя в документа. В него се напомня, че връзките разрешават също на потребителите да намерят сродна душа или да избегнат самоубийство, само че създателят му си задава въпроси и за отрицателните последствия от тези връзки.

" Възможно е това да коства човешки живот посредством излагане на хората на тормоз. Възможно е някой да почине в терористична офанзива, координирана посредством нашите средства ", се акцентира в текста.

Андрю Бозуърт е прочут като гневен бранител на Facebook, непреклонен последовател на обществените мрежи и интернет, напомня Франс прес.

В известие до френската организация Бозуърт съобщи, че през днешния ден към този момент не е склонен с този текст и че не е бил склонен с него даже преди две години, когато го е изготвял.

" Целта на този документ, както и на доста други, които съм изготвял за вътрешно прилагане, бе да се издигнат въпроси, които съгласно мен си заслужава да бъдат подложени на по-широки полемики в компанията ", изяснява създателят на документа.

В отговор на въпроси на Франс прес Зукърбърг сподели, че Бозуърт е надарен водач, който обаче от време на време приказва провокативно. Пример за това е и въпросният документ.

" Този документ е един от тези, с които допустимо най-вече хора във Facebook, включително и аз, не сме съгласни ", споделя Зукърбърг. " Никога не сме мислели, че задачата оправдава средствата. Признаваме, че свързването на хората не е единствено по себе си задоволително. Но имаме също по този начин потребност да работим, с цел да сближим още повече хората ", акцентира създателят на Facebook.

Документът на Бозуърт демонстрира, че ръководителите на Facebook са си давали сметка за рисковете, произлизащи от свързването със обществената мрежа и шерването в нея на отзиви и персонални данни.

Изтичането на този документ става в миг, в който В Съединени американски щати и Англия се прави инспекция по какъв начин данните на 50 милиона консуматори на Facebook са били употребявани от английската компания Кембридж Аналитика, работила за предизборната акция на американския президент Доналд Тръмп през 2016 година /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР