Проблеми с върховенство на закона и сантименти към източните съседи

...
Проблеми с върховенство на закона и сантименти към източните съседи
Коментари Харесай

Проблеми със законността и сантименти към източните съседи пречат на България, твърди Денков

Проблеми с господство на закона и сантименти към източните съседи пречат за развиването на стопанската система на България. Това сподели министър председателят Николай Денков по време на откриването на Софийския стопански конгрес.

„ За страдание това, което виждаме, е, че има две съществени спънки - съществуващите проблеми с върховенството на закона. Вторият проблем е незадоволителна позиция за интеграция към НАТО и Запада и някои сантименти на източните ни съседи. Тези проблеми би трябвало да бъдат обсъждани дружно “, сподели Денков.

Коментарът на премиера идва ден, откакто държавното управление утвърди изпращането на. Двете партии, с чиято поддръжка беше образуван кабинетът - „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) и ГЕРБ-СДС дефинират Русия като страна агресор във войната.

В началото на ръководството си държавното управление по-голямата интеграция на страната в Европейски Съюз и НАТО, както и реализиране на конституционна и правосъдна промяна.

България нямаше постоянно държавно управление в продължение на повече от 10 месеца. През това време на власт беше длъжностен кабинет с министър председател Гълъб Донев, назначен от президента Румен Радев .

Изборите през април 2023 година бяха извоювани от ГЕРБ-СДС, а ПП-ДБ останаха втора политическа мощ. В последна сметка двете обединения се договориха за кабинет с втория мандат.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР