Проблеми с производството и доставките на ваксини в Европа ще

...
Проблеми с производството и доставките на ваксини в Европа ще
Коментари Харесай

Проблеми с ваксините – акцент на срещата на Европейския съвет

Проблеми с производството и доставките на ваксини в Европа ще са акцент в Европейския съвет, който стартира по-късно през днешния ден. Липсата на съгласуваност за пътуванията в Европа е друга гореща тематика в дневния ред.

Белгия, Дания, Испания, Литва и Полша изпратиха писмо в навечерието на Съвета до ръководителя Шарл Мишел. Трябва незабавно увеличение на индустриалния потенциал за ваксини в Европа, упорстват те.

Необходимо е доставките да бъдат предвидими и фармацевтичните компании да съблюдават уговорките – единствено един от акцентите в поканата на Шарл Мишел до евролидерите.

Липсата на съгласуваност за пътуванията в Европа евентуално също ще провокира разногласия. Лидерите са разграничени по въпроса за ограниченията по граничните пунктове. Комисията прикани страните, наложили ограничавания, да се върнат към общия европейски метод.

Същевременно, ръководителят на Съвета признава, че ограничавания към момента може да са нужни, с цел да се спре разпространяването на вируса.

Редица страни, които разчитат на туризма, отпред с Гърция, упорстват за имунизационен паспорт. Брюксел обаче избира да приказва за медицински документ, който да не е наложителен за пътешестване.

Преговорите още веднъж няма да са очи в очи, а посредством видеоконференция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР