Проблемът с въглищния пакт е проблем, който очаквахме всички, които

...
Проблемът с въглищния пакт е проблем, който очаквахме всички, които
Коментари Харесай

Цветанка Андреева: Този път протестиращите знаеха към кого да се обърнат – отидоха в парламента

Проблемът с въглищния пакт е проблем, който чакахме всички, които проучваме политиката или хората, които вземат участие в политиката. Това сподели за " Фокус " " Това е България " политологът Цветанка Андреева.

" А особено за политиците това беше един от най-големите обществени страхове – те знаеха, че нещата когато опрат до " Мариците ", тогава ще падат глави, могат да падат и държавни управления. Някак си този боязън ги е поддържаше да отсрочват казуса, който обаче е неминуем. Той, несъмнено, има толкоз доста измерения, по тази причина е толкоз комплициран за решение, тъй като с изключение на чисто обществената цена, която би трябвало да се заплати с тази промяна в бранш " Енергетика “, има чисто европейската политика, която се намесва - оспорването на Зелената договорка като изцяло вярно решение в Европейския съюз, в случай че щете упованието, че следващата година, към този момент на евроизборите, обстановката ще се промени и може би не толкоз. Зелената политика към този момент ще е в подобен порив и подобен напредък ", обясни политологът.

Според Цветанка Андреева, зад концепцията за ВЕИ инсталациите стои един проект, това са чисто олигархични ползи.

" Зад тях са хора и структури, които имат интерес от непосредствен контакт с властта, тъй като предстоят разпределението на извънредно доста запаси тъкмо в тази промяна ", съобщи тя.

" Изграждането на ВЕИ силата в България също притегли извънредно доста сходни стопански ползи. Знаете, в Европа се приказва и за " зеления октопод “. Така че казусът с въглищните централи в действителност концентрира извънредно доста други проблеми, и несъмнено, доста страхове. Някак си обаче нещата би трябвало да се приоритизират и да се оправим. Мисля че беше положително начало това, че договарянията с миньорите започнаха, с тези, които стачкуваха. Те са директните и доста бързо наранени от възможни промени, те влезнаха в Народното събрание. Защото, това не е проблем единствено на държавно управление, бранша и " Мариците ". Този път протестиращите знаеха към кого да се извърнат – отидоха в Народното събрание, тъй като всичките тези решения в бранш " Енергетика “ не са просто единствено в компетенциите на държавното управление. Затова и се водиха всичките договаряния в парламентарна зала ", добави Андреева.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР