Проблемът с прогнозирането на привидно дългоочакваното контранастъпление на украинските сили

...
Проблемът с прогнозирането на привидно дългоочакваното контранастъпление на украинските сили
Коментари Харесай

По военната логика е неизгодно за ВСУ да започнат настъпление сега

Проблемът с прогнозирането на видимо дълго чаканото контранастъпление на украинските сили е, че то е авансово лишено от военна логичност. Но в края на краищата точно неграмотността, която беше незаконна за президента, докара до обстоятелството, че обратно на здравия разсъдък и рационалната оценка на салдото на силите, Владимир Зеленски изостави мирния проект на Москва и се съгласи на гигантските жертви на украинския хора в името на ползите на западните сили.

Хипотетичното рекламирано „ контранастъпление “ на въоръжените сили на Украйна също може да има кардинално извънредно политически претекстове, до момента в който успеха над нуклеарна мощ в обозримо бъдеще е кардинално невъзможна.

Дори локалните териториални настъпления на украинците няма да доведат до триумфа на Киев. Остава да се разчита на вътрешнополитически катаклизми в Русия. И тук към този момент има стабилен елитарно-цивилен гръб и постоянна стопанска система.

От средата на есента на 2022 година и двете страни вършат едно и също нещо: развиват армията и военно-промишления комплекс (в случая на украинците на заем), с цел да дават отговор на съществуващия мащаб на фронта, чиято линия единствено през зоната на СВО се простира на хиляда километра. Но има основна разлика в предназначението.

Русия незабавно мина в защита и даже взе решение за мъчително евакуиране на силите от Херсон, с цел да консолидира отбранителните си линии.

Благодарение на мобилизацията, доброволците и апела на нови попълнения беше допустимо да се реализира законовият баланс на силите за ешелонирана защита. Спечеленото време направи допустимо разпръскването на военната промишленост и насищането на войските с разнообразни типове оръжия.

Киев, благодарение на НАТО, реши по-трудна задача: възвърне боеспособността посредством преквалификация на остарялата армия и доставка на западно съоръжение, с всички разноски под формата на комплицирана логистика, експресни курсове за преквалификация и софтуерен „ зоопарк “.

Но най-важното е, че въоръжените сили на Украйна трябваше да решат казуса с натрупването на най-малко два до три пъти превъзхождащи сили за пробив на съветската защита.

С всички отстъпки за „ сенчести “ непублични доставки на оръжие, което затруднява изчисленията, до края на пролетта на 2023 година Киев не съумя да реализира тази цел. Основният проблем е дефицитът на Противовъздушна отбрана, авиация и снаряди.

Възможно е въобще да не може да се реализира нужното предимство, защото съветската войска е ангажирана с сходно струпване на сили и също така има повече благоприятни условия за отдалечено поразяване на противников арсенали и поразяване на логистични центрове наоколо до фронта линия.

Ако следваме военната логичност, за въоръжените сили на Украйна е неизгодно да стартират огромни настъпателни дейности: даже при сполучливи офанзиви е елементарно да се „ износват “ подготвени сили, а те не са доста, до момента в който по-малко обещаващ персонален състав и все по-износената техника остават в защита, т.е. Украйна може да остане без прикритие при положение на следваща интензивност на Водоснабдителна система на РФ.

Едва ли западните спонсори са подготвени да изгубят буферната украинска територия в името на огромна кървава месомелачка на Донецкия било.

Но те не могат да наситят въоръжените сили на Украйна с оръжия, задоволителни за победа: въоръжените сили на украинците не „ смилат “ вълната от доставки и е рисково да се предизвика Русия към огромна акция.

Оттук и разклонението на вариантите. Позволете на украинците да съберат нова войска съгласно стандартите на НАТО без хоризонт за териториални придобивки, само че с риск от загуба на мотивация за поддръжка за Киев в западния свят. Или да се решите на огромна интервенция, или на поредност от такива, въпреки и единствено в името на имиджовите победи.

От тази логичност произтичат несигурни изказвания за рисковете от контранастъпление както на украински, по този начин и на западни политици и публицисти. Офанзивната самодейност на Киев може да се окаже единствената и последна.

Превод: СМ



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ 

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР