Проблемът с пътните строители от политическа гледна точка е в

...
Проблемът с пътните строители от политическа гледна точка е в
Коментари Харесай

Костадин Паскалев: Проблемът с пътните строители - заради хаос и некомпетентност

" Проблемът с пътните строители от политическа позиция е в безсилието на ръководещото болшинство . От управническа позиция - поради хаоса, подбуден от непросветеност и от неналичието на воля да се намерят решения ".

Това сподели пред БНР Костадин Паскалев, някогашен министър на районното развиване и благоустройството в интервала 2001 - 2002 година.

По думите му обстановката, в която се слагат взаимоотношенията сред страната и пътно-строителните компании, е неуместна :

" Трябва да се отговори на въпроса - подхождат ли на бюджетните разноски размерите от действия, планувани по съответните контракти . Работата на Народното събрание е да обезпечи сходството сред едното и другото по предложение на министъра на районното развиване и на министъра на финансите. Ако това не е направено, значи е осъществено тежко нарушаване на бюджетната дисциплинираност, за което носи отговорност страната ".

Според него основен въпрос е и дали подхождат на Закона за публичните поръчки огромна част от договорите с пътните строители .

В предаването " 12+3 " Паскалев уточни, че в актуалната обстановка само цялостно съображение да стачкуват имат строителните служащи, а не притежателите на пътно-строителните компании , и хората, на които се постанова да пътуват по неприятни пътища.

" Този безпорядък е провокиран на база на деяние на последното държавно управление на Бойко Борисов и на некомпетентното държание на сегашното ".

Паскалев уточни, че в пътния бранш притежателите са 5-6 индивида и би следвало всичко да се изнесе ясно и изрично пред обществото.

Интервюто с Костадин Паскалев можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР