Проблем в общинските и областните болници е осигуряването на кадри,

...
Проблем в общинските и областните болници е осигуряването на кадри,
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Проблем в общинските и областните болници е осигуряването на кадри

Проблем в общинските и регионалните лечебни заведения е обезпечаването на фрагменти, разяснява в Благоевград здравният министър проф. Костадин Ангелов  Костадин Ангелов Костадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 година Завършва Медицинския университет в София през 2004 година, който през днешния ден посети болничното заведение в Разлог, след което се срещна с работата на оперативния щаб за битка с ковид в Благоевград. По думите му, анализът демонстрира, че обстановката в региона е следена.

Наблюдава се увеличение на случаите, само че потенциалът на лечебните заведения в региона разрешава към момента да не се усеща сериозен напън върху здравната система, сподели още здравният министър. Той уточни, че лечебните заведения имат задоволително персонални защитни средства, дезинфектанти, а в региона има девет респиратора, като към момента не се е налагало да бъдат употребени.

Проф. Ангелов: Над 6000 чиновници на лечебни заведения ще получат 30% нарастване на заплатите

Основният проблем обаче остава намирането на фрагменти, посочи здравният министър и уточни като образец коронавирус отделението на МБАЛ - Благоевград, в което работи един инфекционист и един гастроентеролог, а във вътрешното поделение двама от лекарите са в пенсионна възраст. "Ако обстановката се усложни, ще търсим опция за командироване на млади сътрудници от други места ", добави министърът.

Във връзка с искане за PCR лаборатория в общинската болница, което през вчерашния ден кметът на Разлог насочи, министър Ангелов сподели, че сходни претенции има и в други обитаеми места, само че казусът не е в обезпечаване на апаратурата, а в намирането на фрагменти, които да работят с нея. В случай, че могат да бъдат открити експерти, страната ще помогне за обезпечаването на такава инсталация, сподели още здравният министър, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР