Проби, взети от морската вода на плажовете в Одеска област

...
Проби, взети от морската вода на плажовете в Одеска област
Коментари Харесай

Водите в Черно море край Одеса са заразени със салмонела, а в Херсон откриха холера

Проби, взети от морската вода на плажовете в Одеска област след взривяването на бента на Каховския язовир, демонстрират съществуването на салмонела и патогени, които провокират чревна зараза. Това разгласи по време на брифинг Павел Буланович, шеф на отдела по екология на Одеската регионална военна администрация, оповестява РБК-Украйна.

" Зад микробиологията има предизвестие.Днес са открити три проби, съдържащи салмонела и патогени на чревни инфекции ", съобщи Буланович.

Държавният ветеринарно-санитарен надзор върху оборота на хранителни артикули от растителен и скотски генезис се реализира от 56 държавни лаборатории. В близко бъдеще се възнамерява да се проведат цялостни инспекции на пазарите в град Одеса и района.

По данни на районната екологична ревизия, внезапният спад на морската соленост и превишаване на равнището на желязо във водата продължава и до през днешния ден, носитуацията е почнала да се стабилизира.

Поради детонацията на Каховската водноелектрическа централа във водите попаднаха горива, смазочни материали и пестициди.В Херсон са регистрирани случаи на холера и ешехирия коли.

Отбелязва се, че вода от кладенци може да се употребява единствено след проучване на проби в лаборатория, разяснява " Фокус ".

Според Министерството на здравеопазването в Украйна не е записано огнище на инфекциозни болести след взривяването на Каховската водноелектрическа централа. Контролът върху епидемиологичната конюнктура в наводнените региони на Херсон и района се прави всекидневно. В същото време непрестанно се следи положението на питейната вода във водоснабдителната система, кладенците и резервоарите за вода.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР