Призовавам всички властимащи да вземат необходимите мерки. Нека да се

...
Призовавам всички властимащи да вземат необходимите мерки. Нека да се
Коментари Харесай

Майка на загинало на пътя момиче: Ако държавата не вземе мерки, още майки ще плачат

Призовавам всички властимащи да вземат нужните ограничения. Нека да се постави мантинела, която да попречва излизането на животни на пътя. Това показа в ефира на Нова телевизия Янка Гьонева, майка на починало на пътя момиче, написа Novini.bg.

``
реклама

Повод за думите ѝ е следващият смъртен случай в пътния сектор сред Стара Загора и Казанлък, при който 30-годишен мъж почина в опит да избегне изскочила на пътното платно крава, като това е пети следващ случай за годината в този сектор.

По думите на дамата е нужна и законова смяна и всеки, който нехае за добитъка си, да поема отговорност при положение на драматичен случай.

,,Иначе ще не престават да изскачат животни, ще има още смъртни случаи и други майки ще плачат``, уточни тя и добави още, че чака с изключение на мантинела, на пътя да бъде въведено ограничаване на скоростта и да има дежурен патрул.

,,Отдавна беше ясно, че този сектор ще се трансформира в сектор на гибелта. Искам да заявя, че локалните управляващи нямат нужния властови запас, с цел да се оправят с този проблем. От общината сме създали лист на всички притежатели на животни и каруци, само че има други две стъпки - да се направи регистрация на животновъден обект, което все още е невероятно поради неналичието на нотариален акт на по-голямата част от тези притежатели, които са от ромски генезис. И второто - откакто се записва животовъдният обект, да се мине към чипиране на животното. Процесът въобще не е комплициран, просто би трябвало да има съгласуваност сред институциите``, разяснява по тематиката зам.-кметът на Мъглиж доктор Душо Гавазов.

Докато се решат всички тези въпроси на общинско и законодателно равнище, инсп. Бончо Славов от ОДМВР-Стара Загора увери, че до тогава полицията ще прави обход в проблематичния сектор, с цел да предотврати други сходни произшествия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Collector (преди 1 секунда) Рейтинг: 48753 | Одобрение: 39608 Държавата не ви е крива! Вие си възпитавате щерките да излизат със селски цървули с недоразвити мозъци, а не умни хора! Че да цоцате пари! Носете си консикуънсите! COLLECTOR OF ENVY AND HATRED ООД Напиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР