Призовавам протестиращите да спазват закона, да не влизат в провокация

...
Призовавам протестиращите да спазват закона, да не влизат в провокация
Коментари Харесай

Младен Маринов: Протестиращите да спазват закона

Призовавам протестиращите да съблюдават закона, да не влизат в провокация с полицията, да извършват полицейските разпоредби. Това съобщи през днешния ден в Сливен министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който има работни срещи с кметове на обитаеми места от областите Сливен и Ямбол. Той сподели, че всеки има право на кротичък митинг, само че и всеки български жител има право на свободно напредване и би трябвало да се откри баланс, с цел да няма наранени, предава Българска телеграфна агенция.

Министърът уточни, че е разпоредил там, където митингите са декларирани и е спазен редът, служителите на реда да провеждат придвижването, да наблюдават за провокатори, както и да няма сдърпване сред участниците. На местата, където митингите не са декларирани, органите на реда също ще се стремят да провеждат придвижването. Младенов добави, че на откритите извършители от митингите в неделя, са били формирани актове.

На въпрос какви ограничения се подхващат в зачестилите в последно време случаи на принуждение и опозиция над полицейски чиновници, министър Маринов заяви, че е изпратил разпоредителни писма, касаещи образование на чиновниците, тактически дейности в обстановки на непокорство от страна на компактни маси, които редовно нарушават закона. В ход са публични поръчки за обезпечаване на материално-техническо застраховане и средства за персонална отбрана.

Министърът изясни, че днешната среща има за цел да обезпечи взаимоотношението сред локалната власт и полицията при застраховане на публичния ред и сигурността.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР