Признайте си - дори без Сидни Кросби и Александър Овечкин,

...
Признайте си - дори без Сидни Кросби и Александър Овечкин,
Коментари Харесай

Без ярки звезди, но отново с много блясък

Признайте си - даже без Сидни Кросби и Александър Овечкин, отново ще гледате шампионата по хокей на лед Олимпиадата. Просто тъй като това ще е най-голямото представление в Пьончан - нищо друго няма да размени зрелищните осъществяванията сред мантинелите. Още повече, че на пързалката въпреки всичко ще има огромни имена. Да, блясъкът няма да е същият, както на последните 5 олимпиади, само че това дава късмет под прожекторите да влязат нови герои.

Турнирът в ПьонгЧанг затваря 20-годишен цикъл - през 1998 година в Нагано, Япония за първи път играха най-хубавите майстори от НХЛ. Сега, още веднъж в Азия, игрите ще останат малко постни, откакто Олимпийския комитет не съумя да реализира сделка с Лигата на Съединени американски щати и Канада кой да заплати застраховките за звездите. Така сезонът в НХЛ продължава, а феновете ще могат да гледат осъществяванията на... най-хубавите от европейската Континенталната хокейна лига, в която играят не малко канадци и американци. Така, че велики и добре познати играчи няма да липсват. Просто ще са по-малко от различен път. Настоящият първенец Канада включи в състава си състезатели, които сумарно имат повече от 5000 мача в НХЛ. Въпреки това всеки един от 25-те хокеисти ще дебютира с Кленовия лист на гърдите на олимпиада. Сред тях се откроява Дерек Роа, който сега се подвизава в Швеция.

 20 години от неповторимия героизъм на Екатерина Дафовска
20 години от неповторимия героизъм на Катя Дафовска! (ВИДЕО)

Триумфът в Нагано остава със златни букви в историята на България

Най-старият състезател на шампионата ще бъде легендата на Детройт Павел Дацюк. Руснакът, който ще е капитан на отбора си, ще е на 39 години и 209, когато екшънът стартира на 14 февруари. Съединени американски щати ще разчита на Брайън Джионта, който блестеше на олимпийския лед през... 2006-а. Бързакът е печелил купа Стенли с Ню Джърси Девилс, а по-късно бе капитан на Монреал Канейдиънс и Бъфало Сейбърс, ще бъде на 39 години и 27 дни на старта. От другата страна на монетата ще е шведът Расмус Далин - бранителят е роден на 13 април 2000-ата, към момента няма 18. През лятото той ще се пусне в драфта на НХЛ.

В шампионата в Пьончан ще вземат участие 12 отбора. Те ще бъдат разграничени в три групи по четири. Победителите от всяка от тях, както и вторият най-хубав непосредствено се класират за четвъртфиналите. Останалите 4 участници в тях ще се дефинират от плейофи на директна елиминация.

 Внимание за съдбовните 13 в ПьонгЧанг
Внимание за съдбовните 13 в ПьонгЧанг

Вижте Господарите на леда и снега

Жребият отреди във всяка от групите да има по двама от нормалните кандидати за златото. Куриозното е, че даже и да завоюва, Русия отново няма да може да запише купа против името си като независима страна, тъй като отборът ще играе под олимпийски байрак и ще носи името Оперативно-агентурна разработка - Олимпийски спортисти на Русия...

ГРУПА А

Чехия, Швейцария и домакинът Южна Корея ще се пробват да създадат живота сложен на Канада. Кленовите листа завоюваха предходните две олимпиади, само че в този момент не всяват толкоз огромен боязън у противниците. От играчите си в НХЛ те могат да съберат и пет равностойни отбора, които да се борят за купата, само че в този момент? В тима за Пьончан попадна даже Войтек Волски, който е роден в... Полша. И въпреки всичко, когато приказваме за канадци и хокей, постоянно би трябвало да ги нареждаме измежду любимците.

Чехите разчитат на играчи от локалното състезание и много съветски отбори. Сред тях се отличава нападателят Мартин Ерат, който направи солидна кариера в НХЛ, а откакто се върна в родината си стана първенец с Комета Бърно.

Швейцария има нелош отбор и може да се промъкне до четвъртфиналите. А домакините от Южна Корея ще играят с... 6 натурализирани канадци и един американец в състава.

ГРУПА В

Тук ще има студена война, тъй като един против различен ще са Русия... в действителност Оперативно-агентурна разработка - обединени спортисти на Русия, против Съединени американски щати. В миманса ще останат Словакия и Словения, които още не стъпили на леда би трябвало да се стягат за плейофите.

При руснаците паралелно до легендата на Детройт Павел Дацюк ще е друго, не по-малко известно име в хокея - Иля Ковалчук. В отбраната главната тежест ще падне върху дългогодишният играч на Монреал Канейдънс Андрей Марков. Затова към този момент знаете за какво и Оперативно-агентурна разработка е любимец за купата. Още повече, че в състава има представители единствено на три отбора - от страшилищата в КХЛ - СКА Санкт Петербург, ЦСКА Москва и Металург Магнитогорск. Това значи, че съставът ще е извънредно сработен, тъй като на леда ще влизат цели петици, които играят един до друг през целия сезон.

Американците, с изключение на на Брайън Джионта, ще се опрат и на гардовете Боби Сангуинети, Мат Гилрой и Раян Гъндерсън. В нахлуване на капитана ще оказват помощ Браъйн О " Нийл и Боби Бътлър.

Последният кръг ще е героичен - Оперативно-агентурна разработка и Съединени американски щати ще се сблъскат един против различен, и в случай че всичко преди този момент се развива по проект за тях, в пряк мач те ще дефинират кой ще е първи и кой ще би трябвало да мине през ситото на плейофите, с цел да доближи до четвртфинала.

 Владимир Зографски: Този път съм по-спокоен и съсредоточен
Зографски: Този път съм по-спокоен и съсредоточен

" Времето не е толкоз студено "

ГРУПА С

На тази олимпиада няма да се мине без скандинавския конфликт Швеция - Финладия. При тях са още Германия и Норвегия. По принцип Суоми постоянно боледува от " синдрома на по-малкия " против Трите корони (загуби финала през 2006-а), само че все пак в никакъв случай не е за подценяване. В състава незабавно изпъква името на бранителя Сами Леписто. Около него няма огромни звезди, само че дали след бронзовите медали през 2010 и 2014 не е пристигнало време за нещо по-добро за финландците? Това ще стане в случай че Кари Ромо заключи вратата.

През 2014-а Швеция загуби финала против Канада, в този момент апетитът ѝ също е огромен. Тимът разполага с отлични вратари - Йонас Енрот и Виктор Фаст, а напред ще е капитанът Джоел Лундквист.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР