Признаваме, че тортата с ананас е страхотна изненада и за

...
Признаваме, че тортата с ананас е страхотна изненада и за
Коментари Харесай

Торта с ананас и домашни блатове

Признаваме, че тортата с ананас е страхотна изненада и за нас, и за нашите посетители

Необходими Продукти

За блатовете


● яйца - 6 бр.
● захар - 7 с.л.
● брашно - 7 с.л.
● ванилия

За захарния сироп


● захар - 30 г
● вода - 150 мл

За крема


● сметана - 200 мл сладкарска за разтрошаване
● рикота - 250 г извара/маскарпоне/крема сирене
● ананас - 1 консерва (около 600 г)
● захар
● мента
● шамфъстък - по избор

За декорация


● сметана - 200 мл сладкарска за разтрошаване
● шамфъстък

Начин на подготвяне

Тази сметанова торта е с типичен пандишпанови блатове.

Жълтъците и белтъците се отделят. Белтъците се разрушават с 4 с.л. от захарта до корав сняг, а жълтъците - с останалите 3. Прибавят се последователно белтъчената примес и брашното към жълтъците. Разбърква се деликатно от долу нагоре. Това е значимо, с цел да не спаднат белтъците.

Съдът, в който ще печете, се покрива с хартия за печене на дъното, която не трябва да покрива стените, а те се намазняват. Аз използвах 2 идентични кръгли тави с диаметър 22 см, като в едната изсипах 1/3 от сместа, а останалото - в другата.

Печете на 180 градуса за най-малко 20 минути. Не се подвеждайте от златистия цвят на блатовете, проверете готовността им с съчка.

По време на печенето те ще се надуят, само че по-късно спадат. Оставете ги да се поохладят за няколко минути и разделете на половина двойния блат. Аз си послужих с клечки за зъби, конец и нож.

Самият ананас е полят със сироп, който също се употребява, само че подготвяме и спомагателен захарен сироп. Той е значим за ананасовата торта, тъй като с помощта на него блатовете стават сочни. За да го приготвите, смесете захарта и водата и ги затоплете на котлона за няколко минути. Полейте щедро блатовете със сиропите и от двете страни.

Аз използвах една кутия от 500 мл за крема и за украсата, само че остана ненужно количество. Разбиваме сметаната до корав крем, в случай че желаете прибавете захар, мента или шамфъстък.

Половината крем разбърквам с рикота. Може да употребявате и други типове сирена, предлагам изварата като най-икономичен вид, персонално аз не намирам разлика сред нея и рикотата.

Към тази примес се прибавя нарязаният на дребни късчета ананас. Получават се 2 пласта крем за сред трите блата.

Украсата на тортата с ананас и домашни блатове е въпрос на избор. Аз намазах тортата с останалата сметана и поръсих с шамфъстък.

Цялата рецепта лишава 3-4 часа.

Надявам се да ви се услади!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР