Призив към гражданите да са по-отговорни в усложнената ситуация след

...
Призив към гражданите да са по-отговорни в усложнената ситуация след
Коментари Харесай

Община Брацигово: Бъдете предпазливи и спазвайте мерките!

Призив към жителите да са по-отговорни в усложнената обстановка след новия растеж на инфектираните с КОВИД насочи Община Брацигово. От текста се схваща, че най-малко към този момент Кризисният щаб не възнамерява стягане на ограниченията, само че с паника регистрира, че хората се отпускат и не съблюдават рестриктивните мерки, годни за цялата страна.

Ето какво гласи обръщението:

Скъпи поданици на община Брацигово,

Тенденцията за повишаване на случаите на COVID-19 у нас се резервира. Както знаете, на територията на цялата страна не престават въведените противоепидемични ограничения против разпространяването на вируса. Макар и леки те към момента са в действие. Обстановката остава динамична. Британският вид на вируса разболява все по-млади хора, по тази причина, в случай че се наложи, ще бъдат въведени спомагателни ограничения. Отново сме изправени пред следващия локдаун, в случай че не вземем всички нужни защитни дейности.

Рецепта за справяне с COVID-19 и неговите нови варианти няма. Хората чакат от нас отговорност, а нашата отговорност е да се съобразим с това, което епидемиолозите ни предлагат. Знаем, че всички сме изтощени от ограниченията и желаеме обществените контакти, само че най-важни са живота и здравето на хората.

В тази връзка, Общинският спешен щаб в Брацигово благодари на хората в общината за проявената отговорност и схващане. До миналата седмица въведените ограничения се съблюдаваха, само че се видя едно разпределяне през празничните мартенски дни, когато по улиците и комерсиалните обекти имаше повече хора. Епидемията навлиза в своята поредна сериозна фаза, заради което не би трябвало да има никакво разпределяне. Призоваваме ви:

- Не се трупайте в комерсиалните вериги и магазини. Използвайте маски. Спазвайте разстояние между тях от 1.5 - 2 метра;

- Преустановете ходенето на групи до магазините или по улиците;

-Млади хора, бъдете повече на открито. Спрете с другарските сбирки и домашните събирания. Пазете себе си, своите майки, татковци, баби и дядовци. Използвайте дворовете си, персоналните си стопанства, градини и ниви отвън града за разходка и чист въздух;

- Възрастните хора - бъдете виновни и дисциплинирани! Вие сте най-уязвимата част от популацията. Ако имате потребност да пазарувате в хранителен магазин или аптека, използвайте времето от 8.00 до 10.30 часа.

- Работещите компании - спазвайте всички хигиенични условия, които са публично оповестени и осигурете ръкавици, маски, дизенфектанти и отдалеченост от 1.5 - 2 метра сред работниците;

- Завърналите се и завръщащите се от чужбина, които са сложени под карантина - спазвайте я прецизно! Не излизайте на открито по никакъв мотив, не общувайте непосредствено с околните си.

Пазете здравето на хората към вас!

Още един път изричаме своята признателност на всички наши съграждани, които прецизно извършват епидемиологичните наставления.

Без всеки един от нас да прояви своята персонална отговорност, няма по какъв начин да се оправим с тази изключителна обстановка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР