Приятелството е пътека, по която трябва да се върви ежедневно.

...
Приятелството е пътека, по която трябва да се върви ежедневно.
Коментари Харесай

Маската на „фалшивия“ приятел: как да я разпознаем?

„ Приятелството е пътека, по която би трябвало да се върви всекидневно. Иначе тя се покрива с бурени… „

А.П.Чехов

Както споделя Чехов, другарството е път, който би трябвало да се върви всеки ден, другояче се покрива с плевели. Ако не поддържаме едно другарство или не сме откровени в него, то се разпилява или губи своята стойност. Да се научиш да бъдеш добър другар и да поддържаш другарствата си е скъпо умеене, което всеки от нас би трябвало да развие в живота си. Не всеки обаче може да е другар с всеки.

Приятелството изисква напасване на доста равнища. Затова не всяко другарство е надълбоко, не всяко другарство е същинско. Как да разпознаем същинското от подправеното? Как да разберем кои измежду приятелите ни са същински загрижени за нас и кои просто се преструват на такива?

Маската на „ подправения “ другар може елементарно да бъде разпозната, тъй като подправения другар има склонността да употребява „ особени “ похвати…

Те ви омаловажат

Няма значение дали споделяте проблем или триумф, този „ другар “ ще откри метод да ви „ смъкне “ на земята. Дали посредством рецензия или подценяване на гениите ви, дали с доста =значителна имитация вид „ Браво, сюрпризирам се, че са повишили тъкмо теб. “ Някак в отношението на тези хора се долавя несъгласие, което ясно разкрива, че като че ли не са ви същински другари.

Те са блокирани прочувствено

Обикновено „ подправените “ другари носят маска, а маската е лишена от страсти. Ако сте си разрешавали да покажете страст с този вид другари, да вземем за пример да се разплачете, евентуално сте забелязали пред какъв прочувствен блокаж се изправяте. Хората, които са блокирани прочувствено, не могат да проявят емпатия към страстта на другите, имат навика да омаловажават страстите им, както и да се вършат, че „ нищо не е се е случило. “

Те приказват единствено за себе си

Има хора, които имат вяра, че света се върти към тях, само че нормално те обичат да имат в близост си „ аудитория “, а не другари. Когато имат потребност да „ изявят “ себе си и своето великолепие (нарцистичност) те ви се обаждат, търсят ви и нормално са доста общителни с вас, до момента в който им ръкопляскате с вниманието си. Дори могат да ви попитат по какъв начин сте, само че единствено, с цел да ги подсетите за още нещо, което да споделят за личната си личност. Познато ли ви е?

Те изчезват, когато имате потребност от тях

Българската сентенция „ другар в потребност се познава “ е повече от красноречива. Има хора, които просто имат потребност от компания или, както споменахме нагоре, от аудитория. Те не са откровено загрижени за вас и това се познава най-много по това изгубване всякога, когато имате потребност от помощ или просто да поговорите с някого. Повече от ясно е, нали?

Инфо: https://frida.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР