Приветствам решението за споразумение на френското председателство, което ще проправи

...
Приветствам решението за споразумение на френското председателство, което ще проправи
Коментари Харесай

Шарл Мишел: По-близко от всякога сме до преговори със Северна Македония

" Приветствам решението за съглашение на френското председателство, което ще проправи пътя за започване на договаряния за присъединение със Северна Македония ", това написа ръководителят на Европейски Съюз Шарл Мишел в Tуитър.

Според него решението дава отговор на изразените опасения и в този момент е време да се каже " Да " на започването на договаряния със Северна Македония.

Me félicite de la solution proposée par pour un accord qui ouvrirait la voie à l'ouverture de négociations d'adhésion à l'UE avec la Macédoine du Nord

La solution répond aux préoccupations exprimées.

Nous n'avons jamais été aussi proches

Il est temps de dire oui.
— Charles Michel (@CharlesMichel)

Според дипломатически източници от Съвета френското председателство, то е внесло финален компромисен вид, който адресира опасенията, построени и от Северна Македония, и от България.

Ако предлагането бъде признато, ще се стигне до пробив, върху който Европейски Съюз работи повече от две години, споделят от Съвета.

Предложението разчиства пътя за неотложно приемане на преговорните рамки за Северна Македония и Албания и организирането на първите междуправителствени конференции с двете страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР