Притиснати от властите, интернет гигантите в страната са започнали да

...
Притиснати от властите, интернет гигантите в страната са започнали да
Коментари Харесай

Китай с нови рестрикции срещу криптовалутите

Притиснати от управляващите, интернет колосите в страната са почнали да блокират форумите на тематика биткойн и други криптовалути, както и транзакциите с виртуални монети

Въпреки някои ограничаващи ограничения, Китай към момента не е забранил изцяло криптовалутите

Операциите с виртуални пари се възприемат нееднозначно от управляващите в другите страни – някои се пробват да ги лимитират, до момента в който други ги предизвикват. В Китай, да вземем за пример, пред криптовалутата се издигат непрекъснато бариери. За следващата от тях оповестява South China Morning Post .

Китайските интернет колоси са почнали да блокират форумите и транзакциите с криптовалута по гледище на управляващите в страната. Става въпрос за авторитетни компании от ранга на Baidu, Alibaba и Tencent – най-големите интернет играчи в Китай.

Така да вземем за пример, Baidu е скрила няколко известни форума по тематиката биткойн и други цифрови валути, базирайки се на „ съответните закони, правила и политики ”. Компанията е отказала да разяснява по-подробно дейностите си пред медиите в страната.

Tencent и Alibaba също са оповестили подготвеност да подхващат строги ограничения против опитите за осъществяване на криптовалутни транзакции благодарение на мобилните услуги, създадени от двете компании.

Tencent има намерение изцяло да забрани търговията с криптовалута в своя месинджър WeChat. За задачата компанията ще провежда непрекъснат мониторинг на услугата и при нужда ще блокира транзакциите.
още по тематиката
Същите ограничавания важат и за платежната система Alipay, създадена от Ant Financial – компания, обвързвана с интернет колоса Alibaba, оповестяват китайските източници.

През есента на 2017 година Китайската централна банка забрани продажбата на криптовалута и ICO (първично предложение на койни). Последва закриване на криптовалутни платформи – неотдавна се появиха информации, че в страната са блокирани 124 задгранични тържища.

Китайското държавно управление, както и преди, отхвърля криптовалутите и има намерение да продължи строго да управлява оборота с цифровите пари. В същото време обаче в страната към момента не е въведена публична възбрана за криптовалутите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР