Притиключи кампанията на сдружение Каритас – Бургас“, която имаше за

...
Притиключи кампанията на сдружение Каритас – Бургас“, която имаше за
Коментари Харесай

Бездомните хора от Бургас са щастливи, че не са забравени

Притиключи акцията на съдружие „ Каритас – Бургас “, която имаше за цел да събере топли облекла и обувки за бездомните хора. Още преди температурите на въздуха да са паднали, акцията регистрира една добре свършена работа в интерес на нуждаещите се.
Actualno.com беседва със Здравко Георгиев, координатор на „ Каритас “ Бургас: „ Събрахме доста дарения и сме доста удовлетворени и признателни. Постоянно имахме позвънявания, доста хора желаеха да дават облекла. В един миг даже се оказа много мъчно да се сортират, тъй като пристигаха непрекъснато . Благодарим на всички! “.
Около 35-40 души минават през Дневния център на сдружението. Там те имат опция да се изкъпят, получават храна и топли питиета, а от време на време и лекарства . Съдбите им са разнообразни и нерадостни. Някои са изоставени от околните си хора, други са изгубили парцелите си или са подвластни на разнообразни зависимости.
Въпреки, че акцията завърши, всеки който желае през цялата година може да направи дарения в Центъра за мобилна и стационарна грижа на съдружие " Каритас ". Той се намира в жилищен комплекс „ Братя Миладинови “ бл. 57. вх. 8, сутерен.
Според Здравко Георгиев, най-важното в дарителската акция е фактът, че бургазлии са дружелюбни към проблемите на нуждаещите се , не са изгубили своята състрадателност и доро отношение към изпадналите в неволя.
Част от събраните облекла, обувки и одеяла към този момент са предадени на бездомните хора.
В помощ на капнанията се включи и БНР – Бургас.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР