Притеснителни са резултатите от този вот: първият е първи с

...
Притеснителни са резултатите от този вот: първият е първи с
Коментари Харесай

Антон Хекимян: Притеснително е - за първия са едва 34 000 от 1 млн. избиратели в София

Притеснителни са резултатите от този избор: първият е първи с едвам 34 000 гласа (към момента) от имащи право на глас 1 100 000… В същото време в София 4,1% не поддържат никого и този резултат пораства!

За мен и може би за тези, които не гласоподаваха, следва сложен избор сред Държавна сигурност и държавна благосъстоятелност! И да - всеки носи отговорност за изборите си. Аз моя го направих и не скърбя. Ще работя и ще го не отстъпвам!

С тези думи претендентът на ГЕРБ-СДС за София Антон Хекимян, който остана трети, благодари във фейсбук за получената поддръжка.

Цитираният от него непретенциозен брой гласове обаче е при обработени под 1/3 от секционните протоколи и надлежно ще нарасне 3 пъти.

От централата на ГЕРБ резервираха цялостно безмълвие и в понеделник. Не е ясно дали Бойко Борисов ще съблюдава поръчката - на балотаж да поддържа претендентите на ПП-ДБ, в случай че и те поддържат неговите. В огромните градове обаче двете обединения се изправят една против друга. Затова с интерес се чака решението дали ГЕРБ ще застане обществено зад в София.

В щаба на лявата Ваня Григовора пък към този момент започнаха диалози за поддръжка за балотажа и даже получиха първата такава - от. Лидерката Корнелия Нинова персонално разгласи, че е договорила поддръжката със Слави Трифонов.

“Роди се звезда ” и “феноменът Ваня ” - такива мнения на възторжени почитатели роди във фейсбук класирането ѝ за балотажа. Преди 4 година обаче, когато левите направиха първия си пробив в синя София от началото на демократичните промени, тогавашната кандидатка за кмет Мая Манолова реализира по-силен резултат. При 96,3% обработени протоколи нощес Григорова събираше поддръжка от 77 964 столичани (21,62%), до момента в който на първия тур през 2019-а Манолова взе 123 714 гласа - 27,79%. А на балотажа против Йорданка Фандъкова загуби единствено с 4% разлика.

Освен че Манолова в този момент е в обединението, издигнала синдикалистката, сред двете кандидатури има и няколко други общи неща.

Първо, и двете се включиха в конкуренцията като външни за партията лица, макар ча са били нейни членове обратно във времето. И двете са имали огромен обществен акцент в работа си - едната като синдикалистка, а другата като омбудсман. И двете бяха наложени за претендент за кмет от столичната организация на Българска социалистическа партия, без да срещат твърдата поддръжка на “Позитано ”, което на декларация даде рамо, само че на терен не се включи интензивно в акцията за София.

И още една аналогия има за Българска социалистическа партия в столицата с 2019 година - и тогава, и в този момент резултатите за лявата листа са по-ниски от тези на претендента. Сега лявата коалиция в София взима 13,89%, което е с към 8% под персоналния резултат на Григорова.

На предходните избори столичните червени направиха 18,05% - с близо 10% под резултата на Манолова, само че удвоиха броя на общинските си съветници от 7 (колкото бяха през 2015 г.) на 15 души. Сега отново ще паднат.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР