Притесненията от ширещата се зараза с коронавирус принуди много от

...
Притесненията от ширещата се зараза с коронавирус принуди много от
Коментари Харесай

Харпър няма страх от коронавирус: Живея си живота

Притесненията от ширещата се болест с ковид принуди доста от професионалните спортни лиги в Съединени американски щати да вкарат изключителни ограничения. Най-пресният ход беше забраняването на достъпа на представители на медиите до съблекалните на тимовете в Мейджър лийг бейзбол.

Някои от публицистите, а и от самите играчи обаче показаха отчаяние от лимитираните контакти, заявявайки, че не споделят паниката на лигата. Сред най-изявените критици беше суперзвездата на Филаделфия Филис Брайс Харпър, който съобщи, че не е подготвен, нито има предпочитание да трансформира навиците си.

" Аз пребивавам, дребосъче – съобщи аутфилдерът пред кореспондент на NBC, въпреки всичко спазвайки рекомендацията да стои на метър и половина от събеседника си. – Не се безпокоя за заболявания и вируси. Живея си живота. Правя всичко по същия метод. Ръкувам се с хората. Давам " пет ". Здрав съм. На 27 съм. Хората, които са наранени, са много по-възрастни. Може би някои са по-млади. Но аз просто си пребивавам живота. "

" I live, man. I don't worry about a disease or a virus. I'm doing everything the same. I'm shaking people's hands, I'm high-fiving”

Good read from @JSalisburyNBCS https://t.co/m2L8APdZKF
— John Clark (@JClarkNBCS) March 10, 2020
Във вторник градските управляващи на Филаделфия предложиха на хората да не посещават събития, където се чакат повече от 5000 души. Това може да окаже съществено въздействие на отбора на Филис, чието първо домакинство на 43-хилядния ст. " Ситизънс Банк Парк " от новия сезон в МЛБ е планувано за 2 април.

Засега Мейджър лийг не възнамерява отсрочване на старта на шампионата и то би трябвало да стартира на 26 март. Въпреки бързото разпространяване на COVID-19 в Съединените щати бейзболът към момента не е решил и дали мачовете ще се играят при закрити врата.

" Не мога да се изкажа за това – разяснява Харпър. – Това е решение на Мейджър лийг бейзбол. Ако считат, че почитателите би трябвало да са тук, или пък в случай че считат, че не трябва да е по този начин, това го вземат решение от лигата. Като състезател аз не мога да взема такова решение. Ако ентусиастите желаят да дойдат да ни гледат, ние ще уважим това. Ние желаеме това. Ако не желаят да дойдат, тъй като желаят да предпазят фамилиите си, също ще ги схвана. "

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР