Притежаването на частна яхта е много скъпо. Притежаването на собствена

...
Притежаването на частна яхта е много скъпо. Притежаването на собствена
Коментари Харесай

U-Boat Worx проектира подводна суперяхта Nautilus

Притежаването на частна яхта е доста скъпо. Притежаването на лична подводница е още по-скъпо. Но компанията U-Boat Worx има намерение доста да понижи цените за пазаруване на подводници за самостоятелна приложимост.

Дизайнерите на компанията взеха решение да предложат на ценителите на морските хубости и сантименталните пътешествия артикул наименуван Nautilus. Всъщност това е суперяхта с най-високо равнище на комфорт - само че във формат на подводен кораб. Собственикът на лодката и неговите посетители ще могат да се насладят на улеснения като просторна слънчева тераса, басейн с прясна вода и бар, цялостен с освежаващи питиета.

Този уред с водоизместимост 1250 тона и дължина 37,5 метра ще може да се гмурка на дълбочина 200 метра, като остава там до 4 дни. Той има обхват на корабоплаване от 6000 километра и може да побере 7 посетители и 10- членен екипаж. Дизелово-електрическа електроцентрала ще разрешава скорост до 17 км/ч на повърхността.

Лодката е проектирана по този начин, че хората да могат да се възхищават на дълбините, даже без да се гмуркат. Всички каюти и стаи са оборудвани с панорамни прозорци, през които се откриват спиращи дъха подводни гледки. Ако изискванията на повърхността се влошат, Nautilus ще може да изчака неприятното време, като просто потъне в морските дълбини. Разработчиците на подводницата са сигурни, че с появяването й светът в никакъв случай повече няма да бъде същият.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР